Besparen op je verzekeringen zo pak je dat aan

Het is ontzettend belangrijk om de grote zaken in je leven goed te verzekeren. Immers, onverwachte situaties kunnen zorgen voor hoge kosten die in sommige gevallen onbetaalbaar zijn. Zonder verzekeringen loop je het risico om al je geld kwijt te raken als er echt eens iets goed mis gaat in je leven. Maar verzekeren is niet goedkoop. Gelukkig zijn er manieren om op je verzekeringen te besparen en toch goed gedekt te zijn. Wij vertellen je er in dit artikel alles over.

Verzeker alleen het hoognodige

Allereerst, verzeker alleen het hoognodige. Verzeker alleen datgene waarvan je de vervanging niet uit eigen zak kunt betalen. Als je bijvoorbeeld niet heel veel dure spullen in huis hebt staan, is een inboedelverzekering overbodig. Heb je een wat oudere auto? Dan heb je ook echt voldoende aan alleen een WA-verzekering. Kijk voor voordelige verzekeringen eens naar Allianz Direct.

Vergelijken

Stel, je zoekt een zonnepanelen verzekering. Goed idee, want zonnepanelen zijn kostbaar. Het is slim om online eerst een paar vergelijkingen te doen. Je hebt verschillende websites die alle bestaande maatschappijen met elkaar kunnen vergelijken voor je, zodat jij de voordeligste keuze kunt maken. Wel is het slim om niet alles bij een andere verzekeraar af te sluiten. Alles onder één dak verzekeren kan soms zorgen voor leuke kortingen.

Voorkom dubbele dekking

Het is een gevaar waar veel mensen niet van op de hoogte zijn: dubbele dekking. Bij dubbele dekking ben je door twee verzekeringen voor hetzelfde gedekt. Dit gaat vaak mis bij de reisverzekering in combinatie met de autoverzekering of de zorgverzekering. Check om die reden altijd goed waar je precies voor gedekt wordt bij het afsluiten van een verzekering, en of deze dekkingen niet al inbegrepen zitten bij een andere verzekering. Zo voorkom je dat je dubbel betaalt voor hetzelfde risico.

Betaal per jaar

Tot slot kan het slim zijn om niet maandelijks, maar jaarlijks een premie te betalen voor je verzekering. Veel maatschappijen geven hier de voorkeur aan, waardoor een jaarlijkse premie iets goedkoper is dan een maandelijkse premie. Houd er wel rekening mee dat je dus wat geld opzij moet zetten, omdat je aan het einde van het jaar in één keer een flink bedrag moet betalen, zeker als je al je verzekeringen op deze manier betaalt. Als je niet zo goed met geld om kunt gaan, kun je het dus beter houden bij een maandelijks bedrag.