Met welke VPN bespaar je het meest?

Een VPN is een virtueel persoonlijk netwerk waarmee je veilig en anoniem kunt internetten. Als je op een veilige manier gebruik wilt maken van openbare wifi-netwerken, kun je niet zonder VPN. Deze service versleutelt niet alleen alle gegevens die van en naar je mobiele apparaat gaan, maar leiden het ook om via een VPN server. Dit zorgt ervoor dat je IP-adres en locatie verborgen blijven.

Als je op zoek gaat naar een VPN en de tientallen VPN diensten wilt vergelijken, zijn er een heel aantal dingen waar je rekening mee moet houden. VPN diensten verschillen nogal van elkaar en hebben ieder hun afzonderlijke eigenschappen. Zo moet je niet alleen letten op de prijs en of de software op jouw apparaten geïnstalleerd kan worden. Het is ook belangrijk om op te letten onder welke jurisdictie de VPN dienst valt en wat hun logbeleid is. Je wilt namelijk niet dat de VPN dienst je gegevens verzamelt en verplicht wordt door een overheid om deze te delen.

vpn-1

Kosten van een VPN

Er zijn VPN diensten die gratis zijn. Dat wil zeggen dat je er geen geld voor hoeft te betalen. Je betaalt echter meestal op andere manieren. Ze kunnen je gegevens opslaan en verkopen. Of nog erger, malware op je apparaat installeren.

De beste VPN diensten zijn betaalde diensten. Je hebt al een goede en veilige VPN voor minder dan drie euro per maand. Prijsvariaties hangen af van de snelheid, het aantal servers dat de dienst heeft en hoeveel apparaten je tegelijk kunt gebruiken met het abonnement.

Andere manieren om geld uit te sparen met een VPN

Een VPN is niet alleen goedkoper dan een gemiddeld 4G-abonnement, maar geeft je ook de mogelijkheid om op andere vlakken geld uit te sparen. Met een VPN kun je namelijk je IP-adres veranderen, zodat computers en websites denken dat je op een andere locatie bent. Als een website verschillende prijzen biedt voor dezelfde service in verschillende landen kun je dus goedkoper uit zijn door een VPN server in dat land te kiezen.

Vooral hotels en luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van prijsdiscriminatie gebaseerd op locatie. Als je dezelfde vlucht boekt met dezelfde gegevens, maar vanuit een andere locatie, krijg je een andere prijs aangeboden. Soms kun je zo honderden euro’s uitsparen.

Tot slot kan je met een Netflix VPN meer uit je streamingabonnement halen. Je kunt via buitenlandse servers op een legale manier toegang krijgen tot duizenden films en series meer dan het Nederlandse pakket biedt. Zo heb je veel meer kijkplezier voor dezelfde prijs.