Zorgverzekering VGZ stijgt fors!

Zorgverzekeraar VGZ verhoogt de zorgpremie van haar zorgverzekering met bijna 100 euro op jaarbasis. Tenminste dat is voor de naturavariant van de polis, heb jij de restitutievariant, dan ga je zelfs 120 euro per jaar meer betalen voor deze zorgverzekering het komende jaar.

Saillant detail is dat als jij klant bent van Promovendum, Besured of National Academic, je volgend jaar automatisch klant bent van VGZ. Dit heeft ermee te maken dat deze zijn overgenomen door VGZ en als jij dacht een goedkope zorgverzekering te hebben, dan kun je dit jaar dus bedrogen uitkomen dus het advies is: Ga echt je zorgverzekering vergelijken!

vgz zorgverzekering

Waar kun je volgend jaar uit kiezen bij VGZ?

VGZ kent voor het komende jaar drie verschillende polissen, waarvan er tot dusverre twee bekend zijn gemaakt:

  • Basis Keuze (naturapolis)
  • Ruime Keuze (naturapolis), 132,65 euro per maand
  • Eigen Keuze (restitutiepolis), 142,40 euro per maand

De prijs van de Basis Keuze polis is op dit moment nog niet bekend gemaakt. Dit heeft ermee te maken dat het een polis is waarbij alles online dient te verlopen. Door te wachten met het bekend maken van deze prijs kunnen zij ervoor kiezen om te wachten op hun concurrenten. In sommige gevallen kan een dubbeltje verschil namelijk honderden tot wel duizenden klanten schelen gezien de posities binnen de zorgvergelijker. Zodra de prijzen bekend zijn zullen we je uiteraard hiervan op de hoogte houden.

Gemeentepolis van VGZ?

Zorgverzekeraar VGZ verzorgd ook al jaren enkele zogeheten gemeentepolissen. Dat betekent dat je via de gemeente deze zorgverzekering kunt afsluiten indien je voldoet aan een aantal eisen. Een daarvan is dat je in de bijstand zit of een minimaal inkomen geniet. Bij deze polis is dan vaak het eigen risico vervallen daar dit verwerkt zit in de zorgpremie. Echter zien wij de afgelopen jaren al vaker dat ondanks de aanvulling die verwerkt zit in de gemeentepolis een consument goedkoper uit kan zijn door een zorgverzekering te hebben die perfect aansluit op hun wensen. Ons advies is dan ook om een vergelijking te maken van je zorgverzekering en deze te vergelijken met wat je ontvangt vanuit de gemeente.

VGZ zorgverzekering vergelijken 

Wil jij de zorgverzekering van VGZ vergelijken met alle andere aanbieders? Dat kan eenvoudig en snel middels de zorgvergelijker.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Website VGZ 
Geschreven door
geschreven door Leon Schouten
Geschreven door groot
Geschreven door Leon Schouten
Leon Schouten is voormalig directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 12 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 25 juli 2023