Dit is de DSW zorgpremie in 2022

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de zorgpremie van 2022 met 39 euro, ofwel 3,25 euro per maand. De prijs voor de basisverzekering van DSW komt op: 127,75 euro per maand. 

De stijging van de premie komt overeen met de verwachtingen van de overheid die al eerder lieten weten dat de nominale zorgpremie zou gaan stijgen. Het is wel dankzij de compensatie die de verzekeraar ontvangt via de catastroferegeling dat de stijging beperkt blijft. 

dsw zorgverzekering

Zorgverzekeraar DSW ieder jaar als eerst

De verzekeraar staat erom bekend dat zij al jaren als eerste de zorgpremie voor het nieuwe jaar bekend maken. De zorgpremie van DSW kan meestal worden gezien als leidraad naar de overige zorgverzekeraars. 

Leon Schouten, directeur Zeker.com

~”Andere verzekeraars zullen naar de premie van DSW kijken en ook een dergelijke prijsstijging doorvoeren.” ~

Wat kunnen we verwachten van de overige zorgverzekeraars? 

De zorgverzekeraars hebben uiterlijk de tijd tot 12 november 23:59 uur om de prijs van de bassiverzekering bekend te maken. Dit is een termijn die wettelijk is vastgelegd om de consumenten daarna 7 weken de tijd te geven om zich te verdiepen in de mogelijkheden die zij hebben voor het komende jaar. 

Wat kun jij alvast doen?

Wij raden je aan om alvast een goede opsomming te maken wat je verwachtingen zijn ten opzichte van de zorgkosten het komende jaar. Wellicht zit er een operatie in het verschiet of denk je dat je kind een beugel nodig heeft? Dit kan je op termijn veel geld besparen als je hier rekening mee houdt, met het kiezen van de beste zorgverzekering

Verdiep je in de huidige polis van je zorgverzekeraar, want weet jij wat je nu exact krijgt en waar je recht op hebt? Heb je een restitutiepolis, combinatie, naturapolis of wellicht een budgetpolis? Welke aanvullende verzekeringen heb ik op dit moment lopen en wat heb ik daar het afgelopen jaar voor betaald, maar heb ik daar eigenlijk wel gebruik van gemaakt?

De komende periode zullen wij je meenemen in de verschillende zorgpolissen en de vergoedingen die daarbij behoren.

Vanaf 13 november is het mogelijk om alle zorgverzekeraars onderling te vergelijken middels onze zorgvergelijker.

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 20 oktober 2021
Leon Schouten is directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 20 oktober 2021