Zorgpremie zilveren Kruis

Ben jij benieuwd wat jij volgend jaar gaat betalen voor de Zilveren Kruis zorgverzekering 2023? Deze zorgverzekeraar heeft ervoor gekozen om door de inzet van de reserves onder de te verwachte stijging van het kabinet te zitten. De uiteindelijke stijging van de premie komt uit op 30 euro op jaarbasis.

zilveren kruis zorgverzekering

Wat ga jij betalen in 2023 voor de Zilveren Kruis zorgverzekering?

Deze zorgverzekeraar kent een drietal polissen voor de zorgverzekering van 2023. Hierbij zijn de verschillen te vinden in de dekking van de basisverzekering.

Premie Basis Budget polis

Deze polis kost 123,45 euro per maand, deze polis kenmerkt zich door een restrictie in de keuze van ziekenhuis en geplande zorg. Dit is de goedkoopste zorgverzekering van Zilveren Kruis.

Premie Basis Zeker polis

Deze polis kost 131,45 euro per maand, deze polis is een naturapolis, wat wil zeggen dat de aanbieders die gecontracteerd zijn 100% vergoedt worden. Indien men gebruik maakt van niet gecontracteerde zorg kan het zijn dat slechts 75% vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Premie Basis Exclusief polis

Deze kost 143,95 euro per maand, dit is een restitutiepolis, wat wil zeggen dat welke zorgverlener jij ook kiest de rekening altijd voor een 100% vergoeding in aanmerking komt.

Aanvullende verzekeringen van Zilveren Kruis

Deze zorgverzekeraar kent een uitgebreid aanbod van aanvullende zorgverzekeringen, zij bieden dit aan in vijf verschillende modules. Om te zien welke van de aanvullende verzekeringen bij jou past, raden wij je aan om gebruik te maken van onze zorgvergelijker. Voldoet een van de pakketten aan jouw eisen? Dan zie je dat deze automatisch terug komt in de zoekresultaten.

Restitutiepolis blijft behouden bij Zilveren Kruis

 Wat wij zien is dat er steeds meer zorgverzekeraars afscheid nemen van de volledige restitutiepolis, op dit moment is Zilveren Kruis een van de drie verzekeraars die voor de zorgverzekering van 2023 bekend heeft gemaakt een dergelijke polis aan te bieden.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Website Zilveren Kruis
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 12 november 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 27 januari 2023