Stad Holland kent zelfde zorgpremie in 2022

Zorgverzekeraar Stad Holland, evenals moederbedrijf DSW uit Schiedam, behoud haar zorgpremie voor de zorgverzekering 2022 op 133 euro per maand. Dat heeft de verzekeraar kenbaar gemaakt op haar website.

stad holland zorgverzekering

Stad Holland heeft restitutiepolis

 

Stad Holland is een van de weinige zorgverzekeraars die ook in 2022 een volledige restitutiepolis heeft voor haar klanten. De afgelopen jaren is deze polis namelijk in aantallen fors gedaald en zijn de meeste al dan niet verplicht door de Nederlandse Zorgautoriteit overgezet naar een combinatiepolis. Dit laatste heeft vooral te maken met de dekking van de niet gecontracteerde zorgverleners waarbij niet de volledige 100% van de rekening is uitbetaald ter vergoeding. Bij een restitutiepolis krijgt men ten alle tijden deze 100% vergoedt.

Aanvullende verzekeringen Stad Holland

Deze zorgverzekeraar kent een vijftal aanvullende verzekeringen, die je als extra op de basisverzekering kan afsluiten. Dit betreft een klein pakket met 6 x fysiotherapie vanaf 8,25 euro per maand tot 36 x fysiotherapie en uitgebreide mondzorgvergoedingen van 58,75 euro per maand.

De prijzen van deze verzekeringen zijn licht gestegen ten opzichte van het afgelopen jaar. Maar met dit uitgebreide aanbod is er zeker voor iedere doelgroep wel een pakket dat aansluit op de wensen.

Wanneer kunnen we meer verwachten?

Het is nog even geduld hebben op de grote zorgverzekeraars voordat zij de prijzen publiekelijk zullen maken. De verwachting is dat het vanaf volgende week start tot uiteindelijk 12 november 23:59 uur. Vanaf dat moment zijn de zorgverzekeraars verplicht tot het tonen van de prijs van de zorgverzekering.

Met deze datum start dan ook altijd moment dat je de zorgverzekeringen kan vergelijken, daar dan alle premies bekend zijn en verwerkt zijn in de zorgvergelijker.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Stad Holland
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 8 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 25 juli 2023