Premies zorgverzekering CZ 2022 bekend

Nadat we vandaag al een veelvoud aan premies voorbij hebben zien komen, hebben we dan ook de premie van CZ binnen. De verzekeraar laat zien dat de premie voor de zorgverzekering 2022 gaat stijgen met 58,80 euro per jaar, voor de zorg op maat polis.

cz zorgverzekering

Wat ga jij betalen in 2022 voor de zorgverzekering van CZ?

Deze zorgverzekeraar kent een drietal polissen voor de zorgverzekering van 2022. Hierbij zijn de verschillen te vinden in de dekking van de basisverzekering.

Zorg Bewust Polis

De prijs van deze polis is op dit moment nog niet bekend en zal later vandaag komen. Deze budget polis kenmerkt zich door een restrictie in de keuze van ziekenhuis en geplande zorg.

Zorg-op-maat polis

Deze polis kost 133,40 euro per maand, deze polis is een naturapolis, wat wil zeggen dat de aanbieders die gecontracteerd zijn 100% vergoedt worden. Niet gecontracteerde zorgverleners 75% en wijkverpleging niet gecontracteerd 75%.

Zorgkeuzepolis

De prijs van deze verzekering is nog niet bekend, dit is een restitutiepolis, wat wil zeggen zowel gecontracteerde als niet gecontracteerde zorgverleners 100% vergoedt worden door de zorgverzekeraar.

Aanvullende verzekeringen van CZ in 2022

Deze zorgverzekeraar kent een zeer uitgebreid aanbod van aanvullende zorgverzekeringen, zij bieden dit aan in negen verschillende modules. Om te zien welke van de aanvullende verzekeringen bij jou past, raden wij je aan om gebruik te maken van onze zorgvergelijker. Voldoet een van de pakketten aan jouw eisen? Dan zie je dat deze automatisch terug komt in de zoekresultaten.

Prijsvechters Just en CZdirect volgen later

CZ kent ook nog een aantal andere labels zoals CZdirect en Just, dit zijn echter labels die behoren tot de prijsvechters. Deze labels worden vaak pas op het laatste moment bekend gemaakt om zo nog net onder de concurrentie te kunnen duiken. Later meer hierover!

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Website CZ
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 12 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 25 juli 2023