Premies zorgverzekering 2022 Zorg en Zekerheid bekend

Zojuist heeft de zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid uit Leiden ook haar zorgpremie voor 2022 bekend gemaakt. Ook deze zorgverzekeraar blijft onder de prognose van de overheid qua stijging van de premie. De prijzen van deze zorgverzekeraar stijgen namelijk met 30 euro op jaarbasis.

zorg en zekerheid zorgverzekering

Wat ga jij betalen in 2022 voor de Zorg en Zekerheid zorgverzekering?

Deze zorgverzekeraar kent een drietal polissen voor de zorgverzekering van 2022. Hierbij zijn de verschillen te vinden in de dekking van de basisverzekering.

Zorg Gemak Polis

De prijs van deze polis is op dit moment nog niet bekend. Deze volgt later vandaag. De Zorg Gemak Polis kenmerkt zich door een restrictie in de keuze van ziekenhuis en geplande zorg.

Zorg Zeker Polis

Deze polis kost 129,85 euro per maand, deze polis is een naturapolis, wat wil zeggen dat de aanbieders die gecontracteerd zijn 100% vergoedt worden. Niet gecontracteerde zorgverleners 80% en wijkverpleging niet gecontracteerd 75%.

Zorg Vrij polis

Deze kost 127,75 euro per maand, dit is een combinatiepolis, wat wil zeggen dat de gecontracteerde zorgverleners 100% worden vergoed. Met uitzondering van de GGZ en de wijkverpleging.  

Aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid

Deze zorgverzekeraar kent een zeer uitgebreid aanbod van aanvullende zorgverzekeringen, zij bieden dit aan in negen verschillende modules. Om te zien welke van de aanvullende verzekeringen bij jou past, raden wij je aan om gebruik te maken van onze zorgvergelijker. Voldoet een van de pakketten aan jouw eisen? Dan zie je dat deze automatisch terug komt in de zoekresultaten.

Zorg en Zekerheid heeft de mogelijkheid tot het verkrijgen van een korting. Dit kun je verkrijgen door het vrijwillige eigen risico te verhogen. De andere mogelijkheid is door alles online te regelen, je krijgt dan op de meeste pakketten (uitgezonderd zijn: AV-Gemak Regio, AV-Gemak en module buitenland) 2 % korting op de gehele premie.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Website Zorg en Zekerheid 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 12 november 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 12 november 2021