Premie Ziezo zorgverzekering 2022

ZieZo van Zilveren Kruis biedt dit jaar de goedkoopste zorgverzekering aan voor 2022. Je kiest daar al een basisverzekering vanaf 86,25 euro bij een verhoogd eigen risico van 885 euro.

Wat ga jij betalen in 2022 voor de zorgverzekering van Zilveren Kruis?

Deze zorgverzekeraar kent een tweetal polissen voor de zorgverzekering van 2022:

Ziezo Selectief

Deze polis kost 108,50 euro per maand, bij een eigen risico van 385,- en betreft een naturapolis. Dat wil zeggen dat als je gebruik maakt van een  gecontracteerde aanbieder je alles vergoed krijgt, maar indien je een niet gecontracteerde aanbieder kiest, je slechts 60% vergoeding krijgt. Dit geldt ook voor een groot aantal ziekenhuizen in het geval van planbare zorg. Bekijk dus vooraf goed of het ziekenhuis bij jou in de buurt gecontracteerd is door deze zorgverzekeraar.

Ziezo Basis

Deze polis kost 112,50 euro per maand, deze polis is een naturapolis wat wil zeggen dat de aanbieders die gecontracteerd zijn 100% vergoedt worden. indien je een niet gecontracteerde aanbieder kiest, je slechts 75% vergoeding krijgt.

Aanvullende verzekeringen van Zilveren Kruis

Ziezo kent een drietal kleine aanvullende zorgverzekeringen voor het komende jaar. Je moet hierbij denken aan een werelddekking, klein pakket fysiotherapie en een klein tandpakket. Wat hier wel opvallend is, is dat de prijzen voor deze pakketten verschillen naarmate je ouder wordt. Zo zit er bij de aanvullende tandartsenverzekering 3 euro verschil in premie tussen 29 en 30 jarigen.

Wil jij weten of deze goedkope zorgverzekering aansluit op jouw wensen? Start dan nu met het vergelijken van je zorgverzekering via onze zorgvergelijker!

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 24 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 25 juli 2023