Nationale Nederlanden en OHRA 2022

We hebben zojuist de zorgpremies ontvangen van de zorgverzekeraars OHRA en Nationale Nederlanden voor de zorgverzekering. Wat ons direct opvalt is dat beide partijen afscheid nemen van de restitutiepolis en overgaan naar een combinatiepolis, wat dit inhoud zullen wij je straks uitleggen.

Wat ga jij betalen voor deze verzekeraars?

  • OHRA zorgverzekering 2022: 129,45 euro per maand
  • Nationale Nederlanden zorgverzekering 2022: 132,15 euro per maand

Zoals vermeld gaat het dit jaar om een combinatiepolis voor beide partijen. De wijziging van polis heeft invloed op het bedrag dat je als vergoeding krijgt uitbetaald bij het gebruik maken van een niet gecontracteerde zorgaanbieder. Bij een restitutiepolis is dit ten alle tijden 100% echter bij een combinatiepolis geldt hier een maximum van 75% voor de GGZ aanbieders en wijkverpleging. Voor ziekenhuizen en overige zorgaanbieders blijven 100% van de kosten vergoed.

Dit is een trend die we de laatste jaren veelvoudig zien voorkomen. Dit heeft te maken met de kosten voor de niet gecontracteerde zorg, met name binnen de GGZ en thuiszorg. Daar deze kosten vaak explosief hoger kunnen liggen dan de gecontracteerde aanbieders. Je kunt je afvragen waarom zij dit doen, maar door deze regels toe te passen kunnen de zorgverzekeraars de zorgpremie enigszins binnen de perken houden.

Aanvullende dekkingen

Beide zorgverzekeraars kennen een zeer ruim aanbod aan aanvullende dekkingen. Zij doen dit door verschillende pakketten samen te stellen waarbij er voor een ieder eigenlijk wel een pakket te vinden is.

Je kunt deze pakketten ook nog aanvullen met de tandartsen polissen indien daar behoefte aan is.

Wil jij weten of deze zorgverzekeraars bij jou passen voor de zorgverzekering van 2022? Maak dan snel een vergelijking middels onze zorgvergelijker waarbij je exact je wensen kunt aangeven en deze razendsnel berekent welke polis dan het beste bij jou past!

12 November 2021

Deze dag staat altijd bekend dat de zorgverzekeraars de prijzen bekend moeten maken aan het grote publiek. De cijfers stromen op dit moment binnen bij onze redactie en wij zullen deze zo snel mogelijk gaan verwerken in onze zorgvergelijker.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Website OHRA 
  • Website Nationale Nederlanden 
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 12 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 25 juli 2023