Menzis verhoogt de zorgpremie voor 2022

De eerste grote zorgverzekeraar heeft haar zorgpremie voor het komende jaar bekend gemaakt. De prijs van deze verzekering stijgt van 2 euro tot 3,75 euro per maand voor de verschillende zorgverzekeringen.

Premie omhoog voor basisverzekeringen Menzis

  • Menzis Basis Voordelig, was 117,- euro wordt 119,- euro per maand
  • Menzis Basis, was 130,- euro en wordt 133,25 euro per maand
  • Menzis Basis Vrij, was 140,- euro en wordt 143,75 euro per maand

Zoals je kunt zien stijgt de zorgpremie van deze zorgverzekeraar minder hard dan dat de overheid in september liet optekenen. Echter door het inzetten van de financiële reserves heeft deze verzekeraar een forsere stijging kunnen voorkomen. Echter is het verhogen van de premie wel noodzakelijk vanwege de stijgende kosten in de zorg, vergrijzing en de hogere salarissen van de zorgmedewerkers, laat de zorgverzekeraar weten.

Overige zorgverzekeraars?

Deze week verwachten wij de prijzen van alle zorgverzekeraars die een zorgverzekering 2022 aanbieden. Dat kan ook niet anders daar ze bij wet verplicht zijn dit voor 12 november 23:59 uur naar buiten te brengen. Vanaf dat moment kunt u direct weer gebruik maken van onze uitgebreide zorgvergelijker

Femke Koning van Zeker.com zegt hierover: “Wij verwachten dat andere grote verzekeraars dit voorbeeld ongeveer zullen volgen en de premies ook met een paar euro zullen verhogen.”

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Menzis 
Geschreven door
geschreven door Leon Schouten
Geschreven door groot
Geschreven door Leon Schouten
Leon Schouten is voormalig directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 10 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 25 juli 2023