De prijsvechters van 2022!

Daar waar de ene zorgverzekeraar normaliter netjes een week na Prinsjesdag haar zorgpremie bekend maakt. Zo wachten de prijsvechter graag tot het laatste moment dat ze het publiek haar premies tonen. 

Waarom wachten zij soms zo lang?

De reden dat zij wachten tot het laatste moment is omdat ze willen zien wat hun concurrenten doen. Door op het laatste moment nog een dubbeltje eraf te halen, kan het je zomaar een aantal plekken binnen de zorgvergelijkers schelen. En het scheelt namelijk aanzienlijk als jij in de top 3 staat of dat je op de 12e plek staat met je zorgverzekering. Juist voor de goedkoopste zorgverzekeringen. Maar wat zijn dit jaar de goedkoopste zorgverzekeringen? 

Goedkoopste zorgpremie 2022

  1. Ziezo Selectief: 108,25 euro per maand
  2. Zekur Gewoon: 110,40 euro per maand
  3. FBTO Basis 110,95 euro per maand

Zoals je kunt zien is het voor het eerst sinds jaren dat Zekur niet meer de goedkoopste zorgverzekering biedt. We praten dan over een standaard vergelijking, met een eigen risico van 385,- per jaar zonder keuzevrijheid. 

Maar of het verstandig is om altijd de goedkoopste zorgpremie te kiezen? Dat zullen wij je de komende weken uitleggen. Wij nemen je graag mee de komende periode om te kijken naar punten waar jij op kunt besparen en wat je beter niet kunt doen. Want als jij perse gebruik maakt van die zorgverlener op de hoek van jouw straat, maar die net niet gecontracteerd is, dan kun je soms flink moeten bijbetalen!

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 2 december 2021
Leon Schouten is directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 02 december 2021