Zorgverzekering 2022

Hier lees je alles over de zorgverzekering van 2022. Je kunt deze zorgverzekering nu nog niet kiezen. Verzekeraars maken uiterlijk 12 november de premie voor de zorgverzekering 2022 bekend. Vanaf die dag kun je de zorgverzekering 2022 vergelijken en afsluiten.

Zorgpremie 2022

Eigen risico 2022

Basisverzekering 2022

zorgpremie 2022
eigen risico 2022
basis zorgverzekering 2022

Ieder jaar stijgt de premie met een aantal euro per maand. Verwacht wordt dat de premie in 2022 verder stijgt. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste omdat er meer personeel nodig is in de zorg. Ten tweede omdat de zorgkosten stijgen. En ten derde omdat Nederland vergrijst.

De hoogte van het eigen risico is al een aantal jaar stabiel. Iedereen betaalt een eigen risico van 385 euro per persoon. Alleen kinderen betalen dit niet. Het is nog onduidelijk of dit bedrag in 2022 gelijk blijft of dat het eigen risico anders ingericht wordt.

Iedereen heeft recht op dezelfde zorg vanuit de basisverzekering. Het maakt daarbij niet uit welke verzekeraar je kiest. De zorg vanuit het basispakket wordt bepaald door de overheid. Op Prinsjesdag wordt bekend gemaakt wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering in 2022.

Laatste nieuws

Hier lees je straks al het nieuws over de zorgverzekering van 2022. Zo houden we je onder andere op de hoogte van:

  • De premie
  • De zorgtoeslag
  • Het eigen risico
  • De wijzigingen ten opzichte van 2021
  • De vergoedingen vanuit de basis- en de aanvullende verzekering

Nu een zorgverzekering nodig?

Heb je een zorgverzekering nodig voor dit jaar? Deze kun je via ons vergelijken en afsluiten.

Zorgverzekering vergelijken