Uitvaartverzekering opzeggen

Heb je een uitvaartverzekering, maar wil je hem opzeggen? Dat is geen probleem, je kunt een uitvaartverzekering gewoon opzeggen. Een uitvaartverzekering is namelijk niet verplicht. Maar let wel op voordat je jouw uitvaartverzekering opzegt, er zijn namelijk meerdere opties.

Uitvaartverzekering opzeggen; welke opties heb ik?

  • Afkopen
  • Premievrij maken

Afkopen

Je kunt een uitvaartverzekering afkopen. Dit houdt in dat de waarde die je hebt opgebouwd uitgekeerd krijgt, de afkoopwaarde. Let er wel op dat dit altijd minder is dan de hoeveelheid premie die je hebt betaald.

Premievrij maken

Heb je jouw uitvaartverzekering al een paar jaar en heb je al deze tijd premie betaald? Dan is het eigenlijk zonde om jouw verzekering op te zeggen. Wellicht is het verstandiger om de polis premievrij te maken of af te kopen. Dit betekent dat je geen premie meer betaalt, maar dat de waarde behouden blijft in de polis. Overlijd je, dan wordt deze waarde alsnog uitgekeerd.

uitvaartverzekering opzeggen

Hoe kan ik mijn uitvaartverzekering opzeggen?

Een uitvaartverzekering opzeggen doe je meestal schriftelijk bij de verzekeraar. Telefonisch is dit niet altijd mogelijk. Hieronder vind je linkjes naar een aantal grote verzekeraars. Hier lees je precies hoe het is geregeld per verzekeraar.

Linkjes: 

Opzegtermijn uitvaartverzekering

Net zoals bij veel andere verzekeringen, heb je bij een uitvaartverzekering een opzegtermijn. Vaak is dat een opzegtermijn van één maand. Daarna kun je de verzekering gewoon opzeggen. Heb je de uitvaartverzekering pas net afgesloten, dan is het goed om te weten dat je altijd 14 dagen bedenktijd hebt. Binnen deze periode kun je een verzekering altijd annuleren.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Ardanta
  • DELA 
  • Monuta
  • Yarden
  • Uitvaartverzekeringwijzer.net 
  • Rijksoverheid
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 20 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 28 juli 2021