Nuvema Uitvaartverzekering

★★★★☆ 8.9/10 (115 reviews)

Logo verzekeraar Nuvema

Nuvema is bijna 60 jaar actief als uitvaartverzekeraar op de Nederlandse markt. Altijd de individuele wensen van de klant staan centraal stellende.

Voordelen van Nuvema:

  • Voordelige premie
  • Op maat gemaakte uitvaartverzekering
  • Opgericht in 1949
  • 300.000 klanten
  • Vrije keuze uitvaartverzorger
  • Flexibele polis

Het is niet mogelijk om een nieuwe Nuvema uitvaartverzekering af te sluiten. Nuvema is overgenomen door Lifetri.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Nuvema Uitvaartverzekering

Bijna 45 jaar geleden sloten voor ons hele gezin een Uitvaarverzekeing af. Tot 1997 maandelijks ongeveer fl.25 betaald. Toen kregen we bericht dat de premie de lading niet langer dekte. Het maandpremie werd dus verhoogd. Dit gebeurde nadien bijna jaarlijks, tot de maandpremie van fl.81 p.m. weer verhoogd werd. Aangezien ik dat financiel niet langer op kon brengen, heb ik de verzekering stopgezet. Kreeg van de verzekeringsagent allerlei dreigende taal. Ik heb op de site van NUVEMA gekeken wat een crematie naar mijn wensen destijds kostte. Dat was fl. 8.000, maar ik moest mij verzekeren voor fl.11.000, omdat het cremeren in Amsterdam meer kostte dan in Drenthe. Het zou me niet verbazen dat mijn verzekering misschien inmiddels wel verdampt is.

mijn schoonmoeder is helaas overleden (60 jaar) en was verzekerd bij nuvema. elk jaar werd er netjes 98 euro betaald en nu het er op aan komt wordt er uiteindelijk maar 1000 euro uitgekeerd. je zal maar een gezin zijn met weinig geld. kom je in de stront om.waardeloze verzekering. niet voor niets dat ze niet aan kapitaalverzekering doen.

Snel online geregeld. Fijn dat je al bepaalde keuzes kunt maken.

Ik had al een verzekering maar door omstandigheden moest deze gewijzigd worden en dat werd zonder enkele problemen gedaan en binnen 4 dagen had ik de nieuwe polis al binnen. Bedankt voor de goede en snelle hulp.

Makkelijk en snel af te sluiten. Ook de voorwaarden en inhoud van de polis zijn erg duidelijk.

Het is een erg duidelijke site en een goedkope premie! Ik ben erg tevreden met Nuvema ookal ben ik nog maar sinds kort lid.

Nog niet, maar je krijgt waar voor je geld. Ik heb een uitvaartverzekering afgesloten welke meer vergoedt met een mindere maandelijkse premie

Nuvema kwam bij mij thuis langs om mijn wensen voor mijn uitvaartverzekering te bespreken. Ik kon zelf aangeven wat ik wel en niet wilde en alles werd aan mijn voorkeuren aangepast. Ik ben goed geholpen en er is mij goede informatie gegeven. Het was een erg prettig gesprek waarbij de medewerker informatie gaf. Nuvema is flexibel, je kan elk moment je verzekering weer aanpassen. Ik zou Nuvema zeker aanraden!

Heel goed advieseur en voor ons heel goede service. Samenwerking met de begraafnisondernemer.

Snelle afhandeling van de verzekering, heldere en duidelijke informatie ontvange. Via Rebel uitvaart in Huizen gewezen op Nuvema als uitvaartverzekering n

Makkelijk af te sluiten via internet. Duidelijke uitleg. En binnen een week heb je de polis in huis.

ik vind het fijn om zelf alles te regelen en het staat duidelijk op de site.

snelle reactie vriendelijke dienstverlening snel alle papieren in huis per post snel en gemakkelijk aanvragen via internet vrije keuze

Begrijpbare informatie, erg makkelijk af te sluiten. Prima klantenservice je kunt er terecht met al je vragen en die kunnen ze erg goed beantwoorden. Prima en erg tevreden mee.

een hele goede geregelde verzekering voor de juiste prijs en makkelijk af te sluiten zeker het aanraden waard

Op zich werd ik vriendelijk geholpen en kon ik gemakkelijk het ingangstermijn wijzigen. Maar, het klinkt misschien een beetje raar maar over de daadwerkelijke dienstverlening, waar de verzekering voor bedoeld is daar kunnen we pas over oordelen als er iemand overlijdt, toch?

Deze verzekering is makkelijk af te sluiten via internet. Duidelijke informatie. En binnen een week heb je de polissen binnen.

Zeer heldere en overzichtelijke website. Daarnaast goedkoop en een snelle verwerking van de aanvraag. Zeer aan te raden.

Een top verzekering en eindelijk is eens die geen duizenden euro's vraagt om je te kunnen verzekering. Heel mijn gezin verzekert bij nuvema! Ik zeg doen

Goeie voorwaarden voor een lage prijs! Duidelijke site en eenvoudig een polis af te sluiten.

De verzekering van Nuvema gekozen vanwege de lage maandkosten en de vrije keuze qua uitvaart. Online afsluiten ging snel, er zijn genoeg keuzemogelijkheden om de verzekering aan te passen aan persoonlijke wensen. De polis na enkele dagen per post ontvangen, netjes in een map. Tot nu toe, top service voor een goede prijs!

Zeer snel en eenvoudig online af te sluiten. Afhandeling was snel en correct.

Ik heb alleen per internet contact gehad en kan geen oordeel geven.

Ik vind Nuvema een fijne verzekering omdat alles duidelijk word aangegeven en dat er geadviseerd word welke verzekering het beste bij je past.

Erg goede verzekering, erg goedkoop, duidelijk afgestemd op de wensen die ik/wij hebben, geen vreemde voorwaarden. Verzekering is zeker aan te raden.

ls ik ben zonder opdringen goed behandeld. En dat gene verzekerd waar ik vond dat ik te laag stond verzekerd.

Goede service, lage maandpremie en duidelijk waar je precies voor verzekerd bent.

Ik vind dat ik een goede keus heb gemaakt door deze verzekering te nemen' IK ben correct geholpen gr marianne

Snel en gemakkelijk af te sluiten. Weet alleen niet hoe het is als ik hem uiteindelijk nodig heb

Ik ben op deze verzekering gekomen via independer.nl. Het pakket wat ik heb gekozen voldoet helemaal aan mijn wensen en ik vind de afhandeling van de aanvraag uitstekend, het was snel geregeld. Mijn complimenten daarvoor. Vriendelijke groet, E. de Jong

Nuvema bevalt heel goed omdat ze ook inspelen op de kosten die in de gemeente waar u woont gelden, en dat is erg fijn. De reactie en service zijn prima.

Makkelijk online de verzekering afgesloten. Vriendelijke klantenservice

Heel snel,betrouwbaar,duidelijk. Ik heb nu de zekerheid dat alles goed geregeld is.

Heb deze verzekering pas net aangevraagd, dus kan er nog geen oordeel over geven hoe mijn ervaringen zijn.

Alles is allemaal heel snel en netjes geregeld. Alles wordt duidelijk uitgelegd en er wordt ook naar jou voorkeur geluisterd.

ja we zijn overgestapt van monuta na nuvema ook omdat nuvema een zeer goed verzekering heeft voor ons gezin en voor een normale premie we zijn zeer tevreden hierover

Een prima ervaring met de medewerkers van Nuvema. Een passende verzekering, met een volledige en goede dekking. Het maand bedrag is betaalbaar en de service tot dus ver prima. De eerste keer dat ik hen echt nodig zal hebben laat naar ik hoop nog erg lang op zich wachten!

sinds kort zijn we overgestapt van monuta na nuvema..verzekerd voor een goed bedrag voor ons gezin en voor een laag premie..

ben netjes geholpen om een begrafenis verzekering af te sluiten ik zou dit ook aanbevelen aan anderen

het is een betaalbare verzekering ,te is betrouwbaar en goed

Ik zou deze verzekering aanbevelen omdat je eigen wensen inpasbaar zijn bij Nuvema .En de premie is ook betaalbaar .

Het pakket wat aangeboden wordt spreekt ons erg aan en zullen zeker aanbevelen bij vrienden

Via Walburga Amby in contact gekomen met Nuvema . Daar is goed op gereageerd, met steeds een bevestiging van de overeengekomen afspraak of telefonisch contact met Dhr. Muitjens. Deze heeft op een goede en duidelijke manier tekst en uitleg gegeven. We zijn zeer tevreden over de afhandeling!

scherpe prijs voor een zeer goede uitvaart polis. Prijs kwaliteit verhouding boven maats. Duidelijk en informatieve polis.

Snel en makkelijk afgesloten en een goede service. Doen niet moeilijk over de verzekering en zijn goed geinformeerd.

Alles is duidelijk en wordt goed te woord gestaan. Mijn gevoel was goed en klantvriendelijk. Op de vragen die ik stelde , werd een oplossing gezocht . De werknemer nam de tijd en dacht met mij mee om zo goed en voordelig uit te komen.

Ik werd heel snel en behulpzaam geholpen door mensen van nuvema. Ik laat mijn nabestaanden niet met onnodige kosten achter.

Goede voorwaardes voor een kleine prijs!! Ik zou nuvema zeker verder aan iedereen aanbevelen. Goede mail communicatie.

prima verzekering! alles online goed kunnen regelen. polis netjes opgestuurd. een aanrader!

Vriendelijke medewerker, gelijk actie als je een vraag heb, duidelijke uitleg en een goede presentatie.

Het was het makkelijk afsluiten. En mooi overzichtelijk. Ik heb de site gevonden via kieskeurig.

Het is makelijk en overzichtelijk om en verzekering bij deze organisatie af te sluiten. Na een aantal dagen heb je de polis in huis en is alles geregeld. Ook het automatische betalen van deze verzekering is geregeld

Het is een verzekering die alles duidelijk op de site heeft staan. Niet duur is en als je vragen hebt wordt je ook goed behandeld

Heb de verzekering voor mij en mijn dochter aangevraagd, vanwege de vele losse opties waar je voor kunt kiezen, en de zeer aantrekkelijke prijs! Mijn vriendin overweegt ook over te stappen, en ik zou het zeker andere mensen aanraden!!

Ik ben tevreden over de service van Nuvema. Ik ben snel en correct geholpen.

Ik ben nog niet zo heel lang verzekerd bij Nuvema, maar tot nu toe gaat alles prima. Ik heb geen problemen opgelopen en de betalingen gaan precies zoals het op papier staat.

Ik heb sinds kort deze verzekering afgesloten. Ik heb via independer uitvaartvaarzekeringe vergeleken en nuvema kwam het best uit de test. Het pakket sluit goed aan mijn wensen en ik betaal maar heel weinig. Ik heb deze uitvaartverzekering ook voor zus afgesloten, omdat ik er zo positief over ben.

Goeie service bij afsluiten verzekering en snelle afhandeling.

Nuvema is een overzichtelijke verzekeraar. Er is snel en goed duidelijk wat wel en niet verzekerd is. Kortom, met een goed gevoel verzekerd zijn kan bij Nuvema.

Duidelijke en overzichtelijke verzekering. En niet duur dus ook zeer geschikt voor studenten of mensen met een kleine portemonnee!

Kort geleden een uitvaartverzekering afgesloten voor mijn gezin, makkelijk af te sluiten via internet … en ook voor mijn gezondheidsklachten was er een polis af te sluiten. Super blij mee !!!

Prima afhandeling en snelle service via de webside aangevraagd en goedafgehandeld.

De overstap ging vlot en vlekkeloos. We ontvingen een nette polismap met duidelijke informatie. Prima geregeld zo.

Lekker goedkoop en je wordt goed geholpen en het is fijn dat je alles in een pakket kunt laten zetten zodat de nabestaande bijna geen omkijken meer hebben naar de uitvaart

je word goed geholpen aan de telefoon. je bent goed verzekerd.

Ik vind nuvema een goede maatschappij om me daar te verzekeren voor een begrafenis of crematie. De kosten zijn laag en ik zou het iemand anders aanbevelen om zich bij jullie te verzekeren!!

Verzekering nieuw afgesloten, snel geregeld. Na een week keurig polis en verzekeringsgegevens thuisgestuurd gekregen.

Online afaluiten van een uitvaartverzekering, zeer snel beoordeeld en goedgekeurd. Erg tevreden met de eenvoudigheid en snelheid waarmee alles geregeld was.

Je wordt 18 jaar en ineens moet je een heleboel regelen. Bij de belasting en de bank, een zorgverzekering en een uitvaartverzekering. Je ziet door de bomen het bos soms niet meer! Maar dit was makkelijk. Een overzichtelijke keuze, helder en meteen duidelijk wat de kosten zijn. Direct geregeld en net zo vlug alles netjes door Nuvema afgehandeld. Nu alleen maar hopen dat ik deze verzekering voorlopig niet nodig heb!

Mijn ervaring met Nuvema is prima Heldere snelle service, geen moeilijke gesprekken vooraf maar ik kon zelf aangeven wat mijn mensen waren, zeer prettig. Ga zo door met jullie service!!

Erg duidelijk aangegeven en uitgelegd. Snel af kunnen sluiten En erg gemakkelijk. Ik ben tevreden met deze verzekering

Mijn ervaring is goed! Ik heb voldoende informatie op de website kunnen vinden om geheel naar keuze een verzekering te kunnen afsluiten!

Ik heb onlangs een uitvaartverzekering bij Nuvema afgesloten. Dit ging erg simpel. Die zelfde week kreeg ik keurig een bevestiging gestuurd met een handige opbergmap

Super makkelijk om alles zelf te beslissen en erg duidelijk uit gelegd allemaal ik ben tot nu toe zeer tevreden

Fijn en duidelijk. Je wordt goed geholpen met iets waar je niet al te lang bij wil stil staan.

Nette service niks op aan te merken tot nu toe.wat kan ik meer vertellen met vr gr m fredriks

Het is makkelijk en snel af te sluiten. En de prijzen zijn erg aantrekkelijk voor wat je ervoor krijgt. Je wilt niet dat de nabestaanden uiteraard kosten hebben aan jou begrafenis/crematie. Zeer tevreden!

Via een vergelijkingswebsite kwam ik op de verzekering van Nuvema uit. Voor mij was dit de beste verzekering omdat ze een uitgebreid pakket bieden voor een goede prijs. Daarnaast ging het afsluiten van de verzekering erg gemakkelijk en was het snel geregeld. Direct kreeg ik een bevestiging in mijn mail en kort na het afsluiten had ik ook al post in de brievenbus met nog meer informatie.

Is duidelijk. Kan zelf extra's toevoegen. Makkelijk aantevragen.

Het gaat erg slecht met NUVEMA, al het personeel is al ontslagen, er zitten nu nog enkele mensen aan de telefoon om iedereen gerust en zoet te houden. Stop met deze verzekeraar voordat u uw geld kwijt bent. Koop de polis af en ga naar een betrouwbare en voordeligere verzekering. Ik heb hier gewerkt en weet hoe het hier toe gaat. Ze staan op rand van faillissement.

De uitvaartverzekering heb ik gemakkelijk kunnen afsluiten. Daarna heb ik ruim 3 weken niets vernomen. Ik stuurde een boze e-mail. Uiteindelijk ben ik gebeld door Nuvema en zij gaven aan dat er nog kerstvakantie tussen zat. Ik was dat helemaal vergeten en ik bood mijn excuses. Mijn polis werd die dag netjes opgestuurd. Mijn tip is: geef in de e-mail aan binnen welke termijn de aanvraag behandeld zal worden. Dan kan de klant hier rekening mee houden.

De uitvaartverzekering van Nuvema was getest en goed bevonden door de Consumentenbond. Bovendien is de premie gunstig. Ik vind het prettig dat ik er niet mee vast zit aan een bepaalde club, maar een vrij te besteden bedrag uitgekeerd krijg. Hierbij is het wel belangrijk dat je een idee hebt van wat je met je uitvaart wilt, want op basis daarvan wordt de premie bepaald. Online is er (nog?) geen mogelijkheid om dit tussentijds aan te passen. De acceptatie vond ik vrij lang duren. Ik heb de verzekering eind december aangevraagd. Weliswaar met de feestdagen, maar uiteindelijk ontving ik de polis pas drie weken later.

snel, efficiënt en redelijk geprijsd. gemakkelijk af te sluiten

Nog niet veel ervaring met Nuvema want ik ben pas sinds kort klant. Maar tot nu toe bevalt het me goed. Nuvema komt op mij over als een slimme flexibele verzekeraar en luistert naar wat de klant wil. Tot nu toe alleen maar lof.

Zeer tevreden, na prijscheck op independer.nl en wat extra achtergrondinfo via de Consumentenbond, direct polis afgesloten via internet. Polis na acceptatieperiode netjes via de post binnen, alles conform uitleg en afspraak.

Na het afsluiten van een verzekering bij deze organisatie krijg je een mail met de vraag of je je mening/ervaring wilt delen. Als dank krijg je een VVV bon van €10! Mijn mening is niet te manipuleren voor een bonnetje Nuvema. U mag uw VVV bonnetje houden. Vreemde Marketing! nog niet eerder meegemaakt.

Gauw bericht en zeker niet duur aanbeveling alleen jammer dat op internet je wel goed moet zoeken

super klantvriendelijk helemaal top er waren wat problemen met een aanvraag voor mezelf gehouden alleen mijn partner wilde het niet was geen probleem om het te annuleren

zeer tevreden. Had nog wat vragen, werd gelijk goed geholpen aan de telefoon.

Goedkope uitvaartverzekering en een goede service! Ik had op de website iets fout ingevuld en het was dezelfde dag nog opgelost!

Laatst heb ik een uitvaartverzekering afgesloten via de website van Nuvema. Wegens familie omstandigheden ging ik hier toch eens over nadenken. Ze waren best goedkoop als je naar de anderen keek. Ik had de papieren de week daarna in huis. Tot nog toe dus een goed bedrijf.

SLECHTE SERVICE, TE HOGE PREMIE, LAGE DEKKING, VERKOPEN VEEL LEUGENS OM JE MAAR ALS KLANT TE KRIJGEN. DOEN ALSOF ZE EEN OVERKOEPELEND ORGAAN ZIJ VOOR DE UITVAARTBRANCHE. TRAP ERNIET IN.

Nuvema probeerde bij ons binnen te komen door zich uit te geven als een onderdeel van de Dela. Bij de Dela was dit ook al bekend. Ik vindt dit een kwalijke zaak en zou met zo'n uitvaartcentrum dan ook niet in zee gaan.

Slechte service onvriendelijk personeel en ze laten je veel te hoge premie betalen. Absoluut niet aan te raden

Toen mijn vader eind 2013 na een kort ziektebed onverwachts overleed zaten wij (vrouw en 2 kinderen) niet alleen met het verdriet, maar ook met de kosten en het regelen van de crematie. Hoewel mijn vader een ‘sommen uitvaartverzekering’ had bij NUVEMA werd al snel duidelijk dat we hier niet op hoefden te rekenen. Conform mijn vader zijn wens is hij in beperkte kring en zonder toeters en bellen gecremeerd. De plechtigheid was waardig en ingetogen, en erg goed geregeld door de uitvaartverzorger (PC Hooft/Uitvaart Compact). Een dergelijke uitvaart kost nml. minder dan de helft dan een standaarduitvaart kost. Dit komt o.a. omdat deze rechtstreeks via het web of telefonisch wordt geregeld en on-line betaald wordt. Kortom eenvoudig, voordelig en transparant dus, zoals het anno 2013 hoort en conform onze wensen en budget. Echter liet Nuvema mij weten dat zij uitsluitend achteraf en alleen aan uitvaartondernemingen uitkeren. Probleem dus: zonder betaling vooraf geen betaalbare uitvaart en ik zou het dus zelf moeten betalen, maar hoe kan ik het dan declareren? Ik wendde mij met deze kwestie tot NUVEMA. De meneer die mij telefonisch te woord stond liet duidelijk merken dat hij totaal niet bereid was om mee te denken of op welke andere wijze dan ook zijn medewerking te verlenen. Hij was bot, kortaf en ontnam mij iedere hoop op een beetje medewerking. Hij herhaalde alleen keer op keer zijn standpunt: ‘uitsluitend achteraf en alleen aan uitvaartondernemingen’ wordt uitgekeerd. Ik heb dus uiteindelijk zelf de gewenste uitvaart geregeld en betaald. Met veel creativiteit en het nodige mail- en telefoonverkeer hebben we uiteindelijk, na 3 maanden, de kosten via de uitvaartonderneming kunnen terugkrijgen, waarbij NUVEMA als lachende derde nog het resterende bedrag (ruim €300) in zijn zak heeft weten te houden. Als nabestaanden voelden we ons behoorlijk in de kou staan. Aanvankelijk verdriet, daarna boosheid en nu vooral verontwaardiging: je kunt als uitvaartverzekeringsmaatschappij toch niet juist op zo’n moment mensen laten stikken na eerst al die jaren premie op te strijken!?! Tot mijn verbijstering durfden ze mijn moeder naderhand nog een brief te sturen: Natuurlijk kunnen wij uw verdriet niet wegnemen. Wel kunnen wij u helpen met praktische ondersteuning [..] Wellicht heeft u nog vragen? Vanzelfsprekend kunnen we u ook hierbij van dienst zijn[..] Ze hadden nog geen eens de moeite genomen om de spelling te controleren waardoor haar naam volledig onleesbaar is afgedrukt, maar staan wel meteen klaar om een sales-gesprekje aan te gaan. Mijn advies: zet geld opzij voor het laatste afscheid of regel de uitvaart vooraf met een uitvaartondernemer. Maar vertrouw vooral NIET op NUVEMA!

Ik ben het inderdaad met onderstaand verhaal eens. ook ik heb het verhaal van Patrick gevolgd en twijfel erg aan zijn verhaal. Eerst wordt er gezegd dat zijn vrouw niets had precies op het moment van afsluiten van de verzekering , toen gaf hij weer aan dat als zijn vrouw bij het afsluiten niet geaccepteerd zou worden , wel zelf de boel zou voorschieten hij had genoeg op de bank.. euh vreemd maar waarom was je dan bang dat je niet geaccepteerd zou worden.. ?? dan weet ook iedereen dat je met kanker zelfs als je gezond wordt verklaard een rit van 5 jaar uit te zitten heb ( o.a medicijnen ) . Hij geeft ook nog aan dat hij 2 a 3 weken geleden opnieuw een aanvraag heeft gedaan en weer werden de vragen niet gesteld. ONZIN want natura uitvaartverzekeraars vragen dit sowieso altijd en zullen ze hun eigen niet in de vingers snijden als patrick zijn vdrhaal waar zou zijn… kortom de verhalen op twitter, hier, trosradar en andere websites zijn allemaal onzin en als ik inderdaad Nuvema was zou i deze persoon eens goed aanpakken. en stop onder andere namen hier beoordelingen in te vullen want het is vreemd dt er soms 1 in de maand hier wat staat en dan onder 4 , 5 namen ineens een aantal binnen een paar dagen. grow up !!

Misleidende manier afspraak met mij gemaakt via de telefoon dacht dat de huidige verzekraar zou komen toen moest ik van de adviseur overstappen hun waren goedkoper tot dat ik een dag later alles na ging rekenen gelijk geannuleerd geen eerlijke manier van zaken doen

Sluit mij volledig bij henk aan!!!!!!!!!!! Niks verder aan toe te voegen

Veel te dure premie idioot hoge verhogingen erg onvriendelijk personeel geen aanrader Net verkeerd beoordeeld excuus

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen