nowGo Autoverzekering

★★☆☆☆ 4.1/10 (5 reviews)

Logo verzekeraar nowGo

NowGo biedt simpele digitale verzekeringsoplossingen. Snel, zonder gedoe en op jou afgestemd. Je maakt altijd de juiste keuze op het juiste moment.

Voordelen van deze autoverzekering:

  • Altijd een superscherpe premie
  • Zeker van een ruime dekking
  • Gratis automobilistenhulp, ook buiten Nederland

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de nowGo Autoverzekering

We kennen allemaal wel de verzekeringsmaatschappij die er als 1e bij is wanneer je moet betalen maar als er iets gebeurd en je wilt de schade verhalen dan loop je tegen een muur op waar je niet doorheen komt. Ze volharden in regels en procedures en als klant heb je het nakijken. Als dat het beeld is van jou ideale verzekeringsmaatschappij dan kun je gerust met NowGo in zee gaan. Ik had in mijn contact helemaal geen schade te verhalen bij NowGo, maar het betrof een andere situatie. Het verhaal is te lang omdat hier helemaal uit de doeken te doen maar ik wil iedereen waarschuwen voor deze firma. Want het woord klantgericht komt in hun organisatie niet voor. Ze verschuilen zich achter de regels en procedures want dat zou het beste zijn voor de klant. Anno 2021 kom je als bedrijf hier niet meer mee weg. De wereld veranderd. De meeste bedrijven gaan daar in mee. NowGo niet. Die is alleen maar op uw geld uit. Ik ben niet zo van het afkraken en klakkeloos iets posten, maar in dit geval heb ik heb het bedrijf tot 4x toe de mogelijkheid gegeven om tot een klantgerichte oplossing te komen maar ze blijven volharden in hun procedures. Daarom maar 1* en mijn review.

26 jaar schadevrij en mijn vrouw werd van achteren aangereden. ten eerste duurde het meer dan een jaar voor de schuldvraag bekend werd. Voordat dat gebeurde gingen er diverse telefoontjes aan vooraf met de mededeling dat er ineens getuigen waren opgedoken bij de tegenpartij terwijl er geen contact werd opgenomen met onze eigen getuigen en politierapport. Na mijn vraag of het NOWGO beter uitkwam als dochtermaatschappij van de tegenpartij ons schuldig te laten zijn werd de beste man aan de andere kant van de lijn boos daarop heb ik gevraagd naar de verklaringen en adressen van de nieuwe, na een jaar, opgedoken getuigen. De adressen kon niet ivm priveci etc. daarop de beste man gemeld dat er een rechtzaak zou volgen. waarop een week later de reactie kwam dat wij in het geliojk werden gesteld en uitkering volgde. na enkele maanden kreeg mijn vrouw een kleine schade door eigen schuld en werden de schadevrije jaren van 26 naar 10 teruggeschroefd wat gangbaar is. Wel werd de premie in het nieuwe jaar verhoogd van 17 euro naar 35 euro terwijl bij een echt verzekeraar, nu centraal beheer, met dezelfde 10 jaar een premie berekend van 21 euro. NOWGO`s wraakactie ? of gewoon een k.t maatschappij waar je niet moet wezen

Ik heb door domme pech in 2018 drie keer ruitschade gehad. NowGo zegt.nu bij een volgende schademelding de verzekering stop te zetten of het eigen risico te verhogen.Tevens voeren ze aan dat ik 4 schademeldingen had. Ik heb namelijk door vandalisme een forse kras opgelopen. Bij navraag of Now GO deze schade zou vergoeden bleek dat ik vele jaren in mijn schadevrije jaren zou terugvallen. Ik heb daarom de schade NIET geclaimd en het herstel van € 800 ZELF betaald. Niettemin vindt NowGo dit ook een schademelding. Mijn advies: NOGo met NowGo!

De betalingen bij NoGo zijn aantoonbaar een puinhoop. Alle rekeningen betaald, maar toch 'wegens niet betalen' geschorst… Op donderdag een betaalverzoek voor premie, op vrijdag vond NowGo dat ik al maanden niets betaalde. Contact gezocht ("binnen 1 uur heb je antwoord"), na drie dagen volgde een nietszeggend onzinverhaal. Conclusie: klantenservice beneden peil, oplichters en fraudeurs.

Voor mijn nieuwe auto gemakkelijk een all risk verzekering afgesloten. Jammer genoeg kan ik mijn spullen nooit lang heel houden, namelijk met het inparkeren een paaltje over het hoofd gezien. Gelukkig werd de schade snel vergoed!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen