Verzekeringsawards Gouden Schilden 2010 uitgereikt

11 juni 2010

Op 10 juni zijn in Hilversum de Gouden Schilden 2010 uitgereikt aan 14 prijswinnaars tijdens de 2de van de Nederlandse Verzekeringsawards.

De awards, een initiatief van Kluwer en For All Finance, werden uitgereikt aan partijen die volgens vakjury’s een positieve impuls hebben gegeven aan de verzekeringsbranche. Daarnaast werd 1 prijs toegekend door consumenten: de Klant is Koning Award.

Bij de uitreiking van de Verzekeringsawards zijn veel van de Gouden Schilden terecht gekomen bij relatief nieuwe namen in de verzekeringswereld of bij gevestigde namen die de afgelopen jaren voorop liepen bij diverse vernieuwingen. Centraal bij alle winnaars staat het denken vanuit de klant.

Zowel bestaande als nieuwe partijen winnaars

Bij de winnaars met een korte geschiedenis staan partijen als Independer (E-business Award), Allsecur (Klant is Koning Award) en Inshared (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Award en Communicatiecampagne van het Jaar). Bij de winnaars met een langdurige geschiedenis staan namen als Allianz Levensverzekering (Pensioenbedrijf van het Jaar), VvAA (Adviesorganisatie van het Jaar), Achmea (Werkgever van het Jaar), Obvion (Hypotheekbedrijf van het Jaar), Nedasco (Zorg- en Inkomenproduct van het Jaar), Mondial Assistence (Schadeproduct en Schadeservice van het Jaar) en de Hypotheekshop (Levenproduct van het Jaar).
Partijen, met een vaak zeer rijke geschiedenis in de financiƫle branche, die het afgelopen jaar opvallend actief zijn geweest om vernieuwingen door te voeren met de klant als centraal middelpunt.

Verzekeraar van het Jaar werd eveneens een bedrijf met lange historie. De Noordhollandsche van 1816 troefde alle genomineerden af met hun consistente koers, waarbij het intermediair een centrale rol in neemt.
De twee individuele prijzen, die voor Verzekeringsman/-vrouw en Verzekeringstalent van het Jaar gingen naar respectievelijk Michael Mackaaij en Marieke van Zuien. Michael Mackaaij, directeur MultiSafe, ontving de award voor zijn voortrekkersrol in de zoektocht naar alternatieve beloningsvormen voor het intermediair en de bereidheid om zijn ervaring te delen met andere intermediairs.

Winnaars Gouden Schilden 2010

Gouden Schild Winnaar
E-Business Award Independer, Vergelijk Kwaliteit Hypotheek Advies
Hypotheekbedrijf van het Jaar Obvion
Schadeservice van het Jaar Mondial Assistance, Mondial Assistance Pechhulp
Adviesorganisatie van het Jaar VvAA
Pensioenbedrijf van het Jaar Allianz Nederland Levensverzekering
Levenproduct van het Jaar De Hypotheekshop, Hypotheekshop Netto Plus (DB)
Schadeproduct van het Jaar Mondial Assistance, Doorlopende reisverzekering
Zorg- en Inkomenproduct van het Jaar Nedasco, Gezond Werken Pakket Personeel
Werkgever van het Jaar Achmea
Communicatiecampagne van het Jaar InShared, InShared introductiecampagne
Verzekeringsman van het Jaar Michael Mackaaij
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Award InShared, Young Drivers Academy
Verzekeraar van het Jaar De Noordhollandsche van 1816
Verzekeringstalent van het Jaar Marieke van Zuien
Klant is Koning Award Allsecur

Vernieuwing wordt niet altijd direct gewaardeerd

Saillant detail is dat in een verkiezing waar de mening van de consument centraal staat in dit geval de award naar een man gaat die door de Consumentenbond voor de rechter is gedaagd voor het invoeren van een abonnementstructuur in zijn bedrijf. Marieke van Zuien werd beloond voor haar sturende rol in de marketing en communicatie van Cardif. Een bedrijf dat de afgelopen jaren een grote omslag in denken en doen toonde ten gunste van de consument.