Slechts 6 autoverzekeraars voldoen aan nieuw keurmerk

04 oktober 2010

Met de ‘Independer.nl Garantie’ is een keurmerk voor autoverzekeringen gelanceerd. Deze wordt toegekend aan verzekeraars die aan de voorwaarden voldoen.

De voorwaarden en dienstverlening van de meeste autoverzekeraars voldoen op dit moment nog niet aan de ‘Independer.nl Garantie’.
Op dit moment krijgen alleen de volgende verzekeringen het predicaat:

Independer.nl wil met de lancering van dit keurmerk autoverzekeraars op scherp zetten. Autoverzekeraars zijn uitgenodigd om de komende maanden de kwaliteit van hun dienstverlening en productvoorwaarden te verbeteren, zodat de Independer.nl Garantie aan meerdere partijen toegekend kan worden.

“Met de garantie willen we mensen echt gemoedsrust geven. We willen dat onze klanten kunnen vertrouwen op hun verzekering op het moment dat dat nodig is. We hopen met de Independer.nl Garantie een bijdrage te leveren aan het terugwinnen van het consumentvertrouwen in verzekeringen.”
– Suzan Samson, product manager Independer.nl

De kwaliteitstoetsing is tot stand gekomen met hulp van het Independer.nl-panel. Aan dit panel (zo’n 2.000 consumenten) is gevraagd wat zij belangrijk vinden aan hun autoverzekering. De meest genoemde punten vormen de basis van de Independer.nl Garantie. Ook leesbare voorwaarden en beperkte premieverhoging bij schade staan op het verlanglijstje van veel consumenten.

“Allsecur vindt een Independer.nl Garantie een goed initiatief. Wij willen zo veel mogelijk tevreden klanten en dit keurmerk helpt de consument om een nog betere autoverzekering te kiezen.”
– Johan van den Neste, marketing manager Allsecur

Criteria voor toekenning keurmerk ‘Independer.nl Garantie’:

  • Bij total loss: altijd voldoende vergoeding om een gelijkwaardige auto te kopen
  • Geen hoge kosten voor polisopmaak, wijzigingen of beëindigen
  • Vervangend vervoer bij reparatie
  • Jaarlijkse check van je polis of je nog wel goed zit
  • Verzekeraar is goed bereikbaar, ook telefonisch, en kent ruime openingstijden
  • Dagelijks opzeggen of wijzigen is mogelijk
  • De polis en groene kaart binnen drie werkdagen in huis

Independer.nl blijft de komende maanden in gesprek met alle verzekeraars om ook deze punten te verbeteren. Binnen enkele maanden hoopt Independer.nl de leesbare voorwaarden en beperkte premieverhoging bij schade toe te kunnen voegen aan de Independer.nl Garantie om zo de consument nog beter van dienst te zijn.