Drie nieuwe keurmerkhouders erbij

26 mei 2011

In mei ontvingen Yarden Uitvaartverzekeringen, Europeesche verzekeringen en Aegon Nederland het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Het aantal keurmerkhouders stijgt hiermee naar 36.

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV) is een kwaliteitskeurmerk, dat staat voor de kwaliteit van dienstverlening en klantgerichtheid van een verzekeraar. Het geeft klanten de zekerheid dat de verzekeraar zijn beloften nakomt en de kwaliteit van zijn dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan. Hiermee is het KKV dus een herkenbaar ijkpunt voor klanten. Directeur Ron van Kesteren van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) die de keurmerken verleent, is verheugd over de nieuwe aanwinsten.

“Nu de teller op 36 staat bevorderen deze verzekeraars het herstel van het vertrouwen in de branche. Het is duidelijk dat verzekeraars graag het keurmerk willen behalen en zich willen onderscheiden op het gebied van een klantgerichte dienstverlening.”

Betrouwbaar

Alle in Nederland geregistreerde verzekeraars kunnen zich aanmelden voor het Keurmerk Kalntgericht Verzekeren. Het keurmerk is primair gericht op verzekeraars die de particuliere markt bedienen, maar ook verzekeraars die op de zakelijke markt opereren, kunnen zich aanmelden. Als daar aanleiding voor is, kunnen de kwaliteitseisen worden aangepast en/of uitgebreid. Stv controleert periodiek of de verzekeraar aan deze eisen en normen blijft voldoen. Als dat niet meer het geval is, wordt het keurmerk ingetrokken. Hiermee is de kwaliteit van het keurmerk gewaarborgd.

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV) is als zeer betrouwbaar en transparant getoetst. De Raad voor Accreditatie beoordeelde het keurmerk dit voorjaar met een 9,9.