Consument waardeert direct klantcontact met Loyalis het hoogst

17 december 2007

Klanten van verzekeraar Loyalis zijn het meest tevreden zijn over hun verzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Independer.nl.

Ruim 3.000 consumenten namen deel aan dit onderzoek waarin ze onder andere een vergelijking maakten tussen koopsommen en direct ingaande lijfrentes. Gemiddeld waardeerde de consument hun lijfrenteverzekeraar met een 7,2.

Loyalis krijgt beste beoordeling

De meest gewaardeerde aanbieder Loyalis, werd beloond met het cijfer 8,2. Loyalis scoort over de hele linie het hoogst. Met name het nakomen van beloftes en duidelijke informatie worden hoog gewaardeerd.

Beoordelingscriteria

Tijdens de Independer Consumenten Monitor beoordeelden de deelnemers hun verzekeraars onder andere op de geboden dienstverlening, de duidelijkheid van de verkregen informatie en het persoonlijke contact met de klant.

Verschillen zijn groot

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat de verschillen in lijfrente-uitkeringen tussen de belangrijkste verzekeraars groot zijn.

“We zijn enorm trots en blij met dit goede resultaat. Bij Loyalis staat de klant centraal. Wij luisteren goed naar onze klanten en zijn in staat een op maat product te leveren.”
– Simon van Driel, voorzitter van de directieraad Loyalis

Verzekeraars proberen hun bestaande klanten te behouden door het geven van een extra scherpe aanbieding. Het blijkt dat het daarna nog steeds loont om de aanbieders met elkaar te vergelijken.