Let op: de uitvaartverzekering van Axent wordt voortgezet als de Ardanta Uitvaartverzekering.

Axent Uitvaartverzekering

Is onderdeel van ASR Nederland Ervaringen

De uitvaartverzekeringen van Axent Verzekeringen (voorheen Aegon Uitvaartverzekering) zijn als volgt gewaardeerd:

Axent is een uitvaartverzekeraar die is voortgekomen uit de verzelfstandiging van Aegon Nabestaandenzorg. Sinds 2010 is Axent weer verzelfstandigd.

Voordelen van een Axent Uitvaartverzekering

Voordelen van deze uitvaartverzekering:
 • Je behoudt je keuzevrijheid
 • Je kunt elk bedrag verzekeren tot €15.000,- per verzekerde
 • Je kunt zelf bepalen wanneer je premie betaalt
 • Je hebt de zekerheid van één van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland
 • Je hebt altijd een scherpe prijs
 • Je kunt direct sluiten via onze Klantenservice
 • Je kunt advies krijgen van één van onze vele tussenpersonen
Voordelen van Axent:
 • Jarenlange ervaring en deskundigheid
 • Een persoonlijke benadering
 • Een flexibele en zelfstandige organisatie
 • Daarom weet u: gerust Axent

Deze informatie wordt verstrekt door Axent en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze uitvaartverzekeraar.

Kies de uitvaartverzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de Axent Uitvaartverzekering met andere uitvaartverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:
Axent Uitvaartverzekering Ervaringen Nuvema Uitvaartverzekering Ervaringen
Waardering:
Klantbeoordeling: na samen met mijn alleen staande moeder en broertje 33 jaar premie betaald te hebben. zijn er alle... Het pakket wat aangeboden wordt spreekt ons erg aan en zullen zeker aanbevelen bij vrienden
Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Ervaringen met de Axent Uitvaartverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(25 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de uitvaartverzekering van Axent

uit Zuid-scharwoude zegt op 7 juni 2016:

Snelle uitkering kapitaalpolissen
Goed contact
Alles is snel geregeld
Geen minpunten

uit Barendrecht zegt op 11 augustus 2015:

Mijn ervaringen met Axent zijn goed. Zowel de uitvaartverzekering mijn moeder als van mijn vader zijn op een juiste wijze afgewikkeld.
A.W. van S. te Barendrecht

uit S hertogenbosch zegt op 24 april 2014:

Benadert door axent, prima brief ontvangen en heb ze even gebeld of ik de polis kon afkopen. Maar goed gesprek met mevrouw van de helpdesk gehad (Stella geloof ik) besloten om toch een verzekering af te sluiten. Kortom goede service.

uit Londen - amsterdam zegt op 24 april 2014:

Wat een gezeur en geklaag hier. Krijg je bericht na heel veel jaren dan is dat toch fijn? En ja ook ik had maar een verzekering van 212 euro. Dus niet zeuren maar ik heb gelijk gebruik gemaakt van hun aanbod want ik had het niet goed geregeld kwam ik achter. Axent dank voor het (alsnog) informeren.

uit Tilburg zegt op 7 maart 2014:

nou na een hoop negatieve meldingen te hebben gelezen heb ik een melding vorige week werd ik benaderd door Axsent of ik mijn gegevens verder in het vervolg digitaal wilde ontvangen. er rezen bij mij de nodige???????????????? op ik heb geen polissen dacht ik bij jullie lopen . maar toch wel blijkt na een telefoontje afgesloten in 1975 via Aegon???levens verzekeringen 2 stuks waren al wel vrij van premie kon ze wel afkopen zo gezegd zo gedaan, ze hebben alles netjes opgestuurd na ontvangst meteen af gewerkt ondertekend en retour gestuurd. prima dus kan niet sneller ! geld is inmiddels binnen na 5 werkdagen( 10 was gezegd)

uit Alkmaar zegt op 14 februari 2014:

Ik snap de negatieve reviews echt niet. Misschien wordt aegon bedoeld, daar zijn de polissen namelijk van overgenomen. Heb al jaren met hele familie verzekering bij axent en helaas vorige maand aanspraak moeten doen op de verzekering. Na overlijden van me vader hadden wij na overlijden exact 2 dagen later het geld ontvangen. En weet je wat gisteren nou echte service bleek? Onze zoon werd 18 en hij kreeg een leuke drinkbeker (dopper) van ze cadeau. Kortom ja deze nieuwe partij is echt een aanrader!

uit Zwolle zegt op 13 december 2013:

Onze klacht is inmiddels uitstekend opgelost door Axent.

Dank hiervoor!

uit Drachten zegt op 25 oktober 2013:

Ik kan me niet vinden in onderstaande reacties en bevel het juist aan om hier verzekering af te sluiten. Is goede partij en werkt snel met uitkeren hoor!

uit Utrecht zegt op 22 juni 2012:

Zojuist op een hele prettige manier geholpen door een telefonisch medewerker van Axent. Heel rustig en duidelijk uitgelegt gekregen wat mijn uitvaartpolis inhoudt, herken niks van de negatieve reacties en schrik eerlijk gezegt van de reactie van Jacob (schaam je!)

Nee, ik zou een Axent Uitvaartverzekering niet aanbevelen

uit Groningen zegt op 24 juni 2015:

na samen met mijn alleen staande moeder en broertje 33 jaar premie betaald te hebben. zijn er alleen met mijn opgebouwde premiegeld begrafenis verzekering risco volle beleggingen gedaan. waar mijn moeder en broertje allebei 6000 euro hebben op gespaard is van mij (de zelfde inleg over 33 jr) 2000 euro over. in paniek zij de klantenmedewerkster dat zij dankbaar was dat ik niet naar het kantoor gekomen ben met mijn beklag. mijn moeder heeft het grootste gedeelte van deze premie van haar WAO betaald.. ik zelf heb een beperking maar daar hebben deze verantwoordelijkheids- verleggers maling aan. nu moet ik opnieuw beginnen en van mijn Wajong op 45 jarige leeftijd met een hele hoge premie. 15,14 per maand voor 2000 euro bij elkaar schrapen . genoeg voor een tripex kist en een kolenvuurtje. bedankt AXENT. jullie maken gebruik van ondeskundigheid beperkt persoon. SCHANDELIJK.

uit Aduard zegt op 2 december 2014:

Ze proberen alles maar dan ook alles om maar niet te hoeven uitbetalen. Mijn moeder is overleden aan kanker en nu zeggen ze dat mijn moeder wist dat ze kanker had toen ze de polis afsloot. Er staat zwart op wit dat ze op het moment van afsluiten schoon was verklaard maar dat maar voor axent een reden om niet uit te betalen ......waardeloze verzekeringsmaatschappij.

uit Vlaardingen zegt op 6 september 2014:

Mijn broer is onlangs overleden en nu keren zij niet uit
Vragen een akte erven wat mij geld kost en de verzekering was ook veel te laag er is geen vermogen wil alleen dat zij de polis uit betalen zodat wij de rest kunnen bij leggen en de begrafenisondernemer kunnen betalen waardeloze verzekering

uit Veenendaal zegt op 20 mei 2014:

In April 2014 bericht van Axent dat daar een verzekering loopt voor mij, afgesloten in 1950. Inmiddels de copie-polis binnen. Bij navraag bleken er ook polissen voor mijn broer en zussen te lopen. Mijn nog levende zus wist ook van niets.
Medewerkster van Axent was uiterst vriendelijk en behulpzaam.
Uitkering volgt pas na mijn overlijden dus is het wel prettig dat mijn nabestaanden dan weten van het bestaan ervan.
Heb een uitvaartverzekering elders dus wat Axent betreft blijft het zo als het is.

uit Amsterdam zegt op 23 april 2014:

Ook wij ontvingen een brief dat er een verzekering loopt voor 212,00 en dat er 7600,00 tekort komt voor een uitvaart. Wij wisten niets van deze polis, die in 1966 schijnt te zijn afgesloten. Wij hebben dus 47 jaar niets gehoord van de verzekeraar, bijzondere situatie!

uit Oosthuizen zegt op 11 april 2014:

Na de overgang van Aegon naar Axent hoorde ik niets van Axent, totdat mijn zus (heeft dezelfde verzekering)me op de hoogte bracht. Direct Axent gebeld:'helaas konden we niet alle klanten tegelijk info sturen, dat duurt een bepaalde tijd'. De dag NA mijn telefoontje kreeg ik de overname-info, ongetwijfeld nav het telefoontje.
NU, 11-4-2014, kreeg ik een brief van Axent: 'uw totale dekking bedraagt 412 euro. Gemiddeld kiezen klanten van Axent voor een verz. bedrag van 7812 euro. Wanneer u dit bedrag vergelijkt met het totaal van UW polissen,dan ziet u een verschil van 7400 euro'.
Direct desbetreffende ondertekenaar gebeld (R. van Lier): 'Die kunt u niet spreken, WANT het is de directeur'. Op mijn stelling dat ik hem dus niet kan spreken OMDAT hij directeur is, kreeg ik geen antwoord.
Ik vroeg waar Axent de info vandaan had dat ZIJ MIJN polissen kunnen vergelijken, omdat ik verder geen polissen bij hen heb behalve die van 412 euro. Antwoorden: 'dan leest u niet goed', en 'u bent de eerste die dit opvalt'. Wat een waardeloze firma zeg.

uit Zwolle zegt op 10 december 2013:

Nee, nee , nee ik raadt niemand aan om een uitvaart verzekering af te sluiten bij Axent. Wat een onbeschoft , slecht, niet mens vriendelijk bedrijf. Ze sturen je van het kastje naar de muur en weten zelf niet meer wat ze gezegd hebben en of doen.
Houden je niet op de hoogte en je moet zelf overal achteraan en als je dan eindelijk iemand te spreken krijgt, zijn het zombies zonder gevoel. Ik hoop dat diegene die zich aangesproken voelen een hele fijne kerst hebben. Wat wij hebben dat niet dankzij Axent.

uit Meppel zegt op 1 maart 2013:

Mijn vader is op 36 dec 2012 overleden. Ik heb de uitvaartonderneming opdracht gegeven om de polissen te innen om zo de uitvaart te bekostigen. Monuta was geen probleem. Axent keert alleen aan nabestaanden uit . vervolgens hoor ik 5 weken niets. Na 3 keer bellen met een domme telefoniste krijg ik eindelijk papieren waarin gevraagd wordt naar een copy van id van alle kinderen met toestemming tot uitkering naar een rekeningnummer, terwijl ik heb aangegeven dat het geld gewoon op de rekening van mijn overleden vader gestort moet worden en dat de notaris het dan kan afhandelen. Ik heb 4 keer dit verhaal aan moeten horen tot dat er bij mij iets knapte en ik zei dat als dit niet anders kon dat ik het geld persoonlijk zou komen halen bij het hoofdkantoor. Toen pas kreeg ik een persoon te spreken die de uitkering afhandelde en ik heb vandaag 1 maart schriftelijke bevestiging dat tot uitkering wordt overgegaan. Dit zijn dingen waar je niet op zit te wachten na het verlies van een dierbare.

uit Hoogezand zegt op 4 februari 2013:

Nooit doen, waardeloos, laks, stom. innen kunnen ze, uitkeren duurt eeuwen. En maar niks van zich laten horen. ergernis dit.

uit Suoi tien zegt op 3 oktober 2012:

Op 11/7 werd zonder enige mededeling een bedrag van €79,59 van mijn giro afgeschreven en op 26/7 een nieuw berekend bedrag. Navraag door mijn tussenpersoon leerde, dat ik tijdens de conversie (2 jaar geleden!!) van geslacht was veranderd en kreeg dus over die 2 jaar een naheffing. Vreemd, want ik ben al tientallen jaren van hetzelfde geslacht, ook bij Aegon. Inmiddels blijkt Axent ook tot de ontdekking te zijn gekomen dat er een fout gemaakt is. OK, beter laat dan nooit. Maar inmiddels is het oktober, wordt er op de meeste emails niet gereageerd en heb ik nog steeds niet al mijn geld terug. De polis heb ik opgezegd.
Conclusie.
Een uiterst zwakke organisatie, die op hun website een heleboel grote woorden gebruiken, maar zich daar absoluut niet aan houden. Een organisatie die niet weet waar ze mee bezig is, die niet weet hoe ze moet communiceren, die nog nooit van het woord klanttevredenheid hebben gehoord.
VERRE VAN BLIJVEN!

uit Nijmegen zegt op 28 juni 2012:

Mijn vader is op 02-05-2012 over leden.
Hij was verzekerd bij AXENT van af 1987 zijn premi betaald.
Nu ik met de zaak van mijn overleden vader bezig ben en al sinds het overlijden bezig ben met de uitkering van deze verzekering te krijgen om de uitvaard te betalen word ik steeds aan het lijntje gehouden.
De afwikkeling is erg slecht en je word van het kastje naar de muur gestuurd.
IK RAAD NIEMAND AAN HIER JE UITVAARD TE VERZEKEREN.

uit Groningen zegt op 13 oktober 2011:

Plots de verzekering omgezet naar Axent, premie de eerste 3 maanden afgeschreven bij zus, en daar ging ook de polis heen!!! Nu alle premies via acceptgiro betaald maar automatische incasso snappen ze niet.... nu missen ze 1 maandpremie, die voldaan is en moet ik gaan aantonen dat ik betaald heb...na vele telefoongesprekken stop ik ermee, laat maar komen die deurwaarder!!!!!!!!!!

uit Amsterdam zegt op 28 september 2011:

Was eerst bij Aegon en plots zit ik bij Axent.
Ik vind het een chaotische verzekeringsmaatschappij.
Na de overname van Aegon heb ik een hele tijd geen
acceptgiro's ontvangen en daarna een hoop vrij kort na elkaar. Bovendien kon je niet eens op de brief zien over
welke maand het ging. Nu gaat het weer mis nadat ik het bankrek.nr. van mijn zoon heb doorgegeven zodat hij zelf zijn premie kan betalen. Gevolg: mijn zoon betaald nu mijn premie en ik van hem. Alleen maar ergernis want je
moet ze elke keer weer bellen en een hoop uitleggen !!!!
Mijn maandpremie is 14,77 p/mnd en er wordt bij mijn zoon 15,00 afgeschreven dat is weer zoiets wat ik niet begrijp !!!

uit Loosdrecht zegt op 28 september 2011:

Al een jaar probeer ik de "auto" matische incasso van de rekening van mijn ex te blokkeren . Lief gevraagd,boos gevraagd , grof geweest ,niets helpt.
Voor mij zijn het mensen zonder hoofd of hersens of iets ,dus al dood, zelf verzekering nodig of brainsergery !!
Jacob

uit Venlo zegt op 11 juni 2011:

Waardeloos!! Zonder ons medeweten een polis door de verzekeraar aangemaakt van ons minderjarige 6 jarige kind. Door automatische afschrijving van totaalbedrag heb ik dit pas jaren later ontdekt. Klacht ingediend. Proberen me af te schepen met leugens. Weigeren de polis te stoppen en mij het ingelegde geld terug te betalen. Heb inmiddels advocaat ingeschakeld.

uit Laren zegt op 16 februari 2011:

contact krijgen bij opzeggen vrijwel onmogelijk gesjoemel met afkoopbedragen


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen