Ardanta Uitvaartverzekering

Is onderdeel van ASR Nederland Ervaringen

De uitvaartverzekeringen van Ardanta Verzekeringen (voorheen Facultatieve Uitvaartverzekering) (ook bekend als Ardanta Geld Garant Uitvaartplan) zijn als volgt gewaardeerd:

Ardanta is al ruim 40 jaar een specialist in uitvaartverzekeringen, rekening houdende met gevoelens van nabestaanden en wensen van de overledene.

Voordelen van een Ardanta Uitvaartverzekering

Voordelen van deze uitvaartverzekering:
 • Uitvaartverzorging door wie je wilt
 • Je bepaalt aan wie wordt uitgekeerd
 • Je kunt kiezen voor een automatische vijfjaarlijkse verhoging (deze keuze is niet mogelijk bij de leeftijdsafhankelijke koopsom)
 • Kinderdekking tot 18 jaar
 • Emotionele nazorg
 • Inclusief ongevallendekking
 • Slechts drie gezondheidsvragen bij het aanvragen van de verzekering
 • Premiebetaling zoals je dat zelf wilt
 • Je bepaalt ook zelf de duur van uw premiebetaling
 • Afsluiten tot en met 75 jaar
 • Afkoopbare verzekering

Deze informatie wordt verstrekt door Ardanta en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze uitvaartverzekeraar. Meer informatie...

Kies de uitvaartverzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de Ardanta Uitvaartverzekering met andere uitvaartverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:
Ardanta Uitvaartverzekering Ervaringen Nuvema Uitvaartverzekering Ervaringen
Waardering:
Klantbeoordeling: Ik zou Ardanta zeker niet aanbevelen. In november 2011, heeft mijn verzekeringsadviseur,de begrafe... Goeie service bij afsluiten verzekering en snelle afhandeling.
Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van uitvaartverzekeringen bij Ardanta


Vermeldingen en recensies van Ardanta

Ontdek verdere meningen die er zijn over Ardanta:

Adfiz
Ardanta is in de Prestatieonderzoek 2012 van 10 december 2012 door als 3de geëindigd in de categorie Uitvaartverzekeraars.
Adfiz
Ardanta is in de Prestatieonderzoek 2011 van 22 november 2011 door als 3de geëindigd in de categorie Uitvaartverzekeraars.
DAK, NBVA en NVA
Ardanta is in de Prestatieonderzoek 2009 van 15 oktober 2009 door als 2de geëindigd in de categorie Uitvaartverzekeraars.
DAK, NBVA en NVA
Ardanta is in de Prestatieonderzoek 2008 van 4 december 2008 door als 2de geëindigd in de categorie Uitvaartverzekeraars.

Ervaringen met de Ardanta Uitvaartverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(28 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de uitvaartverzekering van Ardanta

uit Harlingen zegt op 19 september 2015:

Topverzekeraar die de luistert naar zijn klanten en die snel uitkeert. Had binnen een week de uitkering binnen.

uit Emmen zegt op 14 augustus 2015:

Bij het overlijden van mijn moeder, nu 5 weken terug, vertelde mijn vader dat er een uitvaartpolis was van de Utrechtse, in de jaren 70 afgesloten met als doel voldoende geld te hebben voor de uitvaart. Als gemachtige heb ik contact opgenomen en bleek dat de polis van ASR naar Ardanta is gegaan. Ik werd er twee maal keurig telefonisch te woord gestaan, zou via de mail na 10 werkdagen bericht krijgen en binnen 4 weken zou het geld worden overgemaakt. Dit is binnen 3 weken gebeurd en dus heb ik als nabestaande geen slechte ervaringen. Het is eenvoudiger om iets slecht te beoordelen, dan om iets goeds te beoordelen.Tegenwoordig zijn instanties gebrand op beoordeling om zich als bedrijf te verbeteren. Nu ik veel negatieve reacties heb gelezen kan ik me maar een ding bedenken: Daar heeft Ardanta iets mee gedaan, anders had ik ook tot deze goep behoord.

uit Almere zegt op 26 maart 2013:

Pu isselt. .ik heb een zekering voor mijn moeder afgesloten volledig tot aan land van herkomst. En een extra polis voor mij als begeleider van de overledene. Toen het zo ver was dat mijn moeder is overleden heeft ardanta de twee polis gebruik voor de overledene naar plaats van herkomst .ik kon niet mee ik had er geen geld voor.maar had mij daar voor verzekerd. Familie moet de lijk ontvangen in Suriname en daar zelf alles regelen. .begeleider polis jaren voor niets betaald. Mensen kijk uit met zulke polissen in de meeste gevallen kom je er na jaren achter .Onderlingehulp nu ardanta .

zegt op 1 november 2010:

Uitvaartverzekering voor mijn gezin geregeld, kosten voor kinderen zijn erg laag. Wel zou de polis iets duidelijker kunnen, alhoewel ik er uiteindelijk wel uitkwam.

zegt op 24 oktober 2010:

Polis ziet er netjes uit, heb gekozen voor korte looptijd zodat ik maar kort premie betaal.
Verder is de website van Ardanta niet erg duidelijk, dat zou mooier kunnen vind ik.

Nee, ik zou een Ardanta Uitvaartverzekering niet aanbevelen

uit 's-heerenberg zegt op 18 februari 2018:

Was met mijn partner vanaf eind jaren '60 lid van en verzekerd bij de Vereniging voor Facultatieve crematie. De afgesloten verzekering liep via de Facultatieve bij Victoria Vesta en ging later over naar ASR verzekeringen. In 2013 werd de Vereniging 'De Facultatieve' door het nieuwe bestuur ontbonden en het kapitaal van de vereniging (die voorheen de uitvaart verzorgde) op slinkse manier weggesluist (Het blijft erg stil rond het onderzoek naar de oud-bestuursleden en hun adviseur Keizer). De verzekering ging over naar Ardanta.
De Facultatieve bood haar leden een standaard begrafenis in eigen beheer. De polis was daarvoor dekkend.
Na 50 jaar premiebetaling sta ik nu voor het feit dat de Vereniging en haar kapitaal zijn verdwenen en ik volgens Ardanta onderverzekerd ben. De polis vermeld een totaalbedrag van ca. € 3100 p/p maar dit bedrag is maar voor 2/3 aan uitvaartkosten bestemd, de andere 1/3 is gereserveerd voor onduidelijke zaken.
Ik heb meerdere malen via de website van Ardanta om duidelijkheid gevraagd maar geen antwoord bekomen. Wrang genoeg wel afgelopen week een email met het advies om mijn verzekering eens kritisch te bekijken omdat een uitvaart al snel tegen de € 8000 kost...
Als ik alle reacties zie besef ik dat ik niet de enige ben.
Misschien dit toch maar eens onder de aandacht brengen van programma's zoals Radar en Kassa........

uit Maastricht zegt op 16 januari 2018:

Veel te veel klachten voor zo.n verzekering ik betaal al 30jaar en ben benieuwd hoe dat afloopt.volgens deze berichten zeer slecht.

uit Zoetermeer zegt op 3 oktober 2017:

Oplichterbende. Krijg ineens een brief over een uitvaartpolis. Heb ik nooit aangevraagd en ken deze hele club ook niet.

uit Ecseny zegt op 5 april 2017:

Wilde, i.v.m. immigratie, uitvaartverzekering afkopen. Kreeg voorstel waarbij een idioot hoge afkoopsom in rekening werd gebracht. Op vraag hoe men tot deze afkoopsom kwam nimmer reactie ontvangen. Inmiddels diverse malen e-mail gestuurd met automatisch antwoord van Ardanta dat binnen 2 weken reactie verwacht kon worden. Onduidelijk wanneer deze 2 weken ingaan. Ook op een aangetekende brief nooit een reactie ontvangen. In brief werd ook verzocht te stoppen met inhouden maandelijkse premie, doch men houdt premie nog steeds in. Bank verzocht bedrag terug te storten. E.e.a. loop al enkele maanden. Schandalig slechte service of beter gezegd, absoluut geen service. Elke ster in beoordeling is er een te veel. Tot Ardanta veroordeeld omdat maatschappij waarbij verzekering ooit werd afgesloten vanwege overname / fusies uiteindelijk onder de 'Ardenta-vlag' kwam.

uit Sittard zegt op 14 maart 2017:

Ik heb onwetend 10 jaar teveel betaald willen maar 6 maanden terug betalen wat een boevenbende

uit Arnhem zegt op 14 december 2016:

Slechte verzekering, begin er nooit aan.
Hebben een overlijdensverzekering, en aanvullende verzekering , dit is echter een woekerpolis....Je kunt hier niet van af komen..meerdere keren contact gehad en je wordt steeds afgewimpeld...met de mededeling we zoeken het uit...en je raad het al, je hoort nooit niks...en ,jaar wordt ie duurder, de dekking is erg slecht
Vreselijke maatschappij. Stop je de verzekering heb je ongelooflijk veel geld weggegooid want dan is de waarde van de polis nog maar extreem weinig waard...oplichters....woekerpolis...
Uit eigen ervaring kan ik alleen maar zeggen " ga niet met deze maatschappij in zee "
Er zijn genoeg andere uitvaartverzekeringen die veel beter zijn...

uit Nijverdal zegt op 7 december 2015:

Oplichters....begin er nooit aan.
Hebben van kinds af aan een natura polis, elk jaar wordt ie duurder, de dekking is mega slecht en je betaalt als je het haalt tot je 92 e levensjaar of zo premie.
Vreselijke maatschappij. Stop je de verzekering heb je ongelooflijk veel geld weggegooid want dan is de waarde van de polis nog maar extreem weinig maar doorzetten en je hele leven voor zo'n slechte verzekering door betalen en bij je overlijden toch nog een rekening voor de nabestaanden omdat je te laag verzekerd was...nee dat is ook geen optie.
Ardanta? Ik mag de naam niet meer horen, oplichtersbende BAH wat een viespeuken

uit Ede zegt op 17 december 2014:

Tot op heden heeft Ardanta de begrafenis uitkering voor mijn moeder niet willen uitbetalen na overlijden mijn moeder, 3 maanden geleden. Wij overwegen inmiddels juridische stappen. Wat een trieste club is dit zeg! Winst maken hoort bij het verzekeringsbedrijf maar moedwillig de uitkering niet uitbetalen en de boel frustreren noem ik ronduit misdadig! Nabestaanden hebben het al zwaar. Ik walg oprecht van deze praktijken, BAH!!

uit Dordrecht zegt op 6 december 2014:

Sinds 1985 betaalde ik eerst aan de Facultatieve Crematie, welke werd overgenomen door Ardanta. Per 2014 stond de uitvaartverzorging op een bedrag van € 3147.
Gelet op het feit dat ik in 2015 naar een ander land verhuisd en dus de crematie totaal niet zal plaatsvinden in Nederland, heb ik de verzekering opgezegd en verzocht om resitutie. Vervolgens kreeg ik een brief waarbij mijn verzekering premievrij werd gemaakt en de waarde werd dan gesteld bij overlijden op € 2135,- dus ongeveer 2/3 van de polis. Daar heb ik dus niks aan want ik heb al een verzorging afgesloten in Portugal (€ 2000 max totaal). Ik wilde dus de resitutie waarom ik had gevraagd. Vervolgens werd een brief gestuurd met de afkoopwaarde van deze verzekring en wel € 1334!!!!. Of wel € 801 minder dan de waarde 62,5% bleef dus over. Ik heb alle uitzendingen gevolgd over woekerpolissen, maar deze begafenispolis overstijgt de woekerpolis

uit Zutphen zegt op 31 oktober 2014:

Zeer slecht in het uitbetalen, ik heb via een tussenpersoon 4 van dergelijke verzekeringen lopen en helaas moet er nu 1 tot uitkering komen, ben nu bijna 2 maand bezig om het geld binnen te krijgen maar helaas telkens weer andere verzoeken en brieven die zogenaamd verzonden zijn maar niet zijn aangekomen men vraagt om een verklaring van erfrecht terwijl in de polis drie opvolgende rechthebbenden worden genoemd erg vreemd. Hebben de kosten voor de begrafenis nu uit eigen zak moeten betalen.

uit Amsterdam zegt op 22 oktober 2014:

Ik krijg al maanden ontvangstbevestigingen op mijn e-mails waarin staat dat er binnen 10 dagen een antwoord volgt, maar heb nooit een daadwerkelijk antwoord gekregen. Bij telefonisch contact wordt er gezegd dat deze e-mails nooit ontvangen zijn. Bij een tweede telefonisch contact blijken de gegevens en afspraken van het eerste telefoontje niet verwerkt, sterker nog men beweert dat er geen eerder telefonisch contact is geweest. Polissen worden op een verkeerde naam gezet en naar het verkeerde adres gestuurd, als ik dit probeer recht te zetten worden verkeerde gegevens aan elkaar gekoppeld. Sluit vooral nooit een verzekering af bij Ardanta!

uit Leiden zegt op 10 oktober 2014:

Erg onproffesioneel bedrijf wat niet in staat is te communiceren op een gepaste wijze. Stuurt polissen toe terwijl deze al een jaar geleden zijn opgezegd. als je belt kirjg je een ondeskundig antwoord en wordt je 3 keer doorverbonden tot uiteindelijk er een in gesprek toon te horen is.

uit Sassenheim zegt op 1 mei 2014:

Verschrikkelijk slechte communicatie, werkt ongeschoold administratief personeel wat niet eens fatsoenlijk je naam kan typen.
Na opzegging zou ik een bevestiging per post krijgen, nooit gehad, nooit deskundig te woord gestaan met vragen...na 4 keer bellen en 3 uur verder nog geen antwoorden op mijn vraag. zeer ondeskundig personeel

uit Zoetermeer zegt op 21 januari 2014:

De Ardanta natura uitvaartverzekering is mij verkocht als een alles in een natura verzekering. Ik wilde de zekerheid hebben dat mijn vrouw bij overlijden een basis crematie en uitvaart zou krijgen. Ik begreep toen ook wel dat wanneer we extra zaken willen dat er extra kosten bijkomen. Op de polis wordt omschreven wat je krijgt. Als leek leest dit van het ophalen, verzorgen tot het cremeren van de overledene.

Helaas heb ik gebruik moeten maken van deze polis. Mijn vrouw is november vorig jaar (2013) overleden. Dan blijkt ook dat Ardanta niet zelf een uitvaartorganisatie is zoals Yarden, maar meer een verzekeraar. Je moet dan zelf de uitvaartondernemer uitkiezen (lees aangewezen krijgen). In mijn regio was dat Henning in Den Haag. Meteen werd aangekondigd dat er 750 euro bij zou komen voor de kosten van het uitvaartcentrum. Ik begreep dat niet goed. Ik was in de veronderstelling dat alles geregeld en gedekt was vanuit deze verzekering. Bij navragen na de crematie deed iedereen (de tussenpersoon, Henning en Ardanta) dat dit natuurlijk logisch was dat dit zo ging.

Mijn vader was een maand eerder overleden en alles werd door Yarden uitgevoerd. ook een natura verzekering. Mijn moeder heeft niet bij hoeven te betalen.

Let dus goed op en vraag dubbel na wat die natura verzekering nu wel en niet dekt. Ik nam mij voor nog eens achter die 750 euro aan te gaan, maar mij ontbreekt de puf. Dat weet deze branche maar al te goed helaas.

uit Tholen zegt op 4 januari 2014:

mijn man is in 2000 begonnen met deze uitvaartverzekering van Ardantahij was toen 65 dus logisch dat je een hoge premie moet betalen.Hij is begonnen met een premie p.m. in guldens van f 77,30 maar nu 14 jaar later is de premie 51,43 euro p.m. dus aardig duurder geworden.Bij overlijden wordt een bedrag van ongeveer 6000 euro uitgekeerd,maar kan niks stopzetten want dan krijg ik bij overlijden maar 2800 euro,dat vind ik wel achterlijk weinig want de kosten zijn er al lang en breed uit en de premie wordt ieder jaar hoger vind dit wel een soort woekerpolis!!!

uit Zaamslag zegt op 25 juli 2013:

DOOR en DOOR slechte verzekering, 5 jaar geleden overleed mijn Oma en leverde het al de nodige problematiek op, extra bij betalen voor kaarten e.d. tot daar aan toe. Verder was er slechts 1 uitvaarondernemer in Zeeuwsch-Vlaanderen aan Ardanta gekoppeld welke al net zo competent is als Ardanta zelf, overlijdingspapieren verkeerd ingevuld, niet doorgegeven aan burgerlijke stand en dat soort "grappen". Vandaag is helaas ook mijn Opa gestorven, gezien de problemen die we met zowel Ardanta als de uitvaartondernemer gehad hebben, vroegen wij om een ander uitvaartbedrijf, dat was NIET mogelijk, zij wilden en/of konden telefonisch niets voor ons betekenen en moesten het zelf maar uitzoeken. En daar word dan jaren voor betaald, een verzekering is er om te bemiddelen, en werk uit handen te nemen! Wat mij betreft kan Ardanta zo worden opgedoekt, ik vind het iets voor 'een koude douche' bij RADAR.

Echt mensen, sluit bij dit soort zakkenvullers alsjeblieft voor uw eigen gemoedsrust nooit een verzekering af!

uit Helmond zegt op 9 april 2013:

Twee keer toe met vragen gemaild. Beide keren 3 maanden moeten wachten op antwoord. Daarna geen bevestiging van het samenvoegen van de 2 polissen en tot overmaat van ramp incasseren ze ook nog een verkeer premie bedrag. Heb nu een klacht ingediend en ga zeer waarschijnlijk naar een andere verzekeraar. Zeker geen aanrader. Ze kunnen op het gebied van klantencontact nog heel erg veel bijleren.

uit Naaldfwijk zegt op 27 augustus 2012:

Sluit ajb geen verzekering af bij Ardanta! Mijn vader heeft jaren geleden een verzekering afgesloten en deze afbetaald in de jaren 80. Nu is mijn vader onlangs overleden en proberen we deze polis uit te laten betalen. Volgens Ardanta is deze polis eerder dan de looptijd door mn vader afgelost en moeten we zelf maar aantonen dat deze ooit is doorbetaald. Na herhaalde verzoeken om door Ardanta aan te laten tonen wat hiermee is gebeurd krijgen we continue te horen dat dat niet de procedure is. Zij kunnen niet aantonen dat er ooit een afsluiting heeft plaatsgevonden. Dit zou dan toch bevestigd moeten zijn... Nu verwachten zij dat wij bankafschriften aanleveren waarin eea wordt aangetoond. Ze weten dat dit onmogelijk is - om bankafschriften van 25 jaar oud van je ouders n te leveren - dus kunnen ze op deze manier maar door blijven gaan.
SCHANDALIG en dus nooit mee in zee gaan! De nabestaanden zijn de dupe en zelf weet je het niet als je gaat....

uit Made zegt op 7 april 2012:

Op 23 januari is mijn schoonvader
overleden, direct contact opgenomen met Ardanta waar hij een uitvaartverzekering had lopen.
Via tussenpersoon is er diverse keren contact geweest met Ardanta , deze bleven het uitbetalen steeds uitstellen en uiteindelijk op 3 april stond het op de rekening .
Mijn advies ga niet met Ardanta in zee .

uit Purmerend zegt op 28 maart 2012:

Op 23 januari 2012 overlijd mijn moeder en wordt uitkering vd polis aangevraagd. bijna 2,5 maanden later nog steeds geen uitkering. Zelfs geen berichtje dat de aanvraag is ontvangen. Ook niet na een 2e schrijven om uitkering. . Tijdens telefonisch contact na een maand werd ik afgewimpeld dat ik maar geduld moest hebben om dat ze hette druk hebben bij Ardanta. Waarschijnlijk met verkoop en incasseren van premies. Ik heb de begrafenis ondernemer ook maar doorgegeven inzake zijn rekening geduld te hebben.

uit Ridderkerk zegt op 8 februari 2012:

Ik zou Ardanta zeker niet aanbevelen.
In november 2011, heeft mijn verzekeringsadviseur,de begrafenispolis en akte van overlijden van mijn man op- gestuurd naar ardanta.

Nu is het februari 2012, en is er nog steeds niets uitgekeerd. Ook niet na vele malen bellen. De kosten van de begrafenis heb ik inmiddels al wel moeten betalen.

Na al het verdriet moet je zo achter je geld aan.

uit Amsterdam zegt op 13 januari 2012:

als je de verzekering wilt stop zetten moet je dat per brief doen lekker he

uit Weert zegt op 1 november 2011:

Nare ervaring met Ardante ze komen niet na wat afgesproken als je vraagt voor een totale begrafenis/cremattie en je krijgt daarna een rekening van meer dan 1000 bij betalen, dan vraag je je af waarvoor sluit ik een verzekering af .in hun brief stond dat het opbaren in het ziekenhuis crematorium er niet bij hoorde ..waar laat je een man dan die in het verzorhuis gestorven is en s'nachts overgebracht moet worden naar crematorium .... Hij zal toch verzorgt moeten worden en in een koelcel tot de begrafenis/crematie plaats heeft gevonden,nou dat zat er niet bij ze hadden een post van 1424 euro voor crematie.. Wat er meer was zoals een koortje en rouw brieven die hebben wij zelf extra betaald dat was het punt niet.zo zie je maar moet de famillie ervoor op draaien opmdat , hij zelf niets had, en dacht dat hij goed verzekerd was in overleg met jullie dat ales betaald zou worden op speciale wensen na (maar die waren er niet daar sta je dan met je hoofd tegen de muur daarom zou ik deze verzekering niemnad aanraden beter ervoor sparen en dat opzij leggen.
Beste uitvaart verzekering ardante dit is geen reclame voor jullie het spijt ons dat wij dit hier neer moet zetten.....wij zijn erg teleurgesteld in jullie.... Met vriendelijke groeten h vossen
P.s. Wij hebben dit vandaag te horen gekregen en jullie zouden een bedrag van 80 euro overmaken makkelijk om er zo vanaf te komen


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen